Παραπολιτικά (29/11/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο Κώστας Καραμανλής στη Πρέσπα - Νοέμβριος 2017 - βΣτην Πρέσπα βρέθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από εννέα προσωπικούς του φίλους. Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να οικειοποιηθούν την επίσκεψη του κ. Καραμανλή. Όπως πληροφορήθηκα από τον καλό μου φίλο και κουμπάρο του πρώην Πρωθυπουργού, η επίσκεψη ήταν καθαρά προσωπική, χωρίς πρόσκληση, στο πλαίσιο των εξορμήσεων που κάνει συχνά-πυκνά σε ορεινές περιοχές, κυρίως για να γνωρίζει από κοντά τους ορεινούς μας όγκους (Πήλιο, Γιάννενα, Πρέσπα). Απόδειξη της εμπειρίας του άλλωστε από τέτοιες εξορμήσεις αποτελεί το γεγονός ότι, στο περπάτημα, τους άλλαξε… τα φώτα! Όπως ακούστηκε, κανείς δεν τον προλάβαινε. Ο δικός μας Δήμαρχος, πάντως, φαίνεται πως τα κατάφερε να μη μείνει πίσω.

Ο Κώστας Καραμανλής στη Πρέσπα - Νοέμβριος 2017 - α

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το γλείψιμο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατά το διήμερο της παραμονής του στην Πρέσπα πήγε… σύννεφο. Αφού λίγο έλειψε να βγει και έκτακτη ανακοίνωση για την… ολισθηρότητα των δρόμων στην Πρέσπα, από τα πολλά σάλια. Εξάλλου, το ίδιο διήμερο, βγήκε και ανακοίνωση για την επικινδυνότητα των ορεινών διαβάσεων λόγω της χιονόπτωσης. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι η προσέλευση των αυλοκολάκων στην Πρέσπα έγινε με αντίξοες καιρικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, ήταν όλοι εκεί για να σφίξουν το χέρι του Κώστα Καραμανλή. Χαράς ευαγγέλια, βέβαια, για τον Δήμαρχο Πρεσπών, ο οποίος, το τελευταίο διάστημα, έχει την τύχη να φιλοξενεί στον Δήμο του τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που αυτή την εβδομάδα βρέθηκε στην επικαιρότητα και θα μας απασχολήσει και το επόμενο διάστημα είναι αυτό που αφορά την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, πρόκειται να γίνει παλλαϊκό συλλαλητήριο ως αντίδραση γι’ αυτό που ήδη, αυτήν την εβδομάδα, υπογράφεται στις Βρυξέλλες. Δηλαδή, η πώληση του ΑΗΣ Μελίτης Ι, της άδειας του ΑΗΣ Μελίτης ΙΙ και των δύο μονάδων της Μεγαλόπολης. Τώρα, πόσο ενδιαφέρει τους Κοζανίτες εάν πωληθεί η Μελίτη I και η Μεγαλόπολη, αφήστε με να έχω τις επιφυλάξεις μου. Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, αγαπητοί Φλωρινιώτες, πρέπει να αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας ότι είμαστε εναντίον του ξεπουλήματος. Οπότε, όλοι τη Δευτέρα στο συλλαλητήριο!

Ίσως είναι θετικό το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στην πώληση η μονάδα του Αμυνταίου γιατί, αυτήν τη στιγμή, είναι πραγματικά απαραίτητη η λειτουργία της, μόνο και μόνο για το πολύτιμο αγαθό που προσφέρει, δηλαδή την τηλεθέρμανση σε Αμύνταιο, Φιλώτα και Λεβαία. Εύχομαι η διοίκηση της ΔΕΗ, όπως διαδίδεται, να μεριμνήσει έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να εκσυγχρονιστεί ο ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα.

Θυμάμαι τις παλιές καλές εποχές, όταν αυτήν την περίοδο ήταν στα “χάι” τους τα τσιπουράδικα. Πολλοί είναι αυτοί που αναπολούν τις γιορτές τσίπουρου που είχαν καθιερωθεί και από τους τοπικούς μας φορείς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην τουριστική μας ανάπτυξη. Γιατί άραγε ξεχάστηκαν; Ευτυχώς που ο Δήμος Αμυνταίου τηρεί στο έπακρο το έθιμο με τα “ΤΣΙΡΙ-ΤΣΙΡΙ ΒΑΡΒΑΡΑ”, και όλοι θα είμαστε εκεί το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής.

Κλείνοντας, θα σχολιάσω τη δήλωση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι επιθυμεί να επικοινωνήσει με τη νεολαία, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Μέχρι εδώ, όλα καλά! Σκέφτηκε όμως ότι θα χρεώσει το ελληνικό δημόσιο ένα κάρο υπεραστικά τηλέφωνα; (πάνω από 400.000 Έλληνες έχουν φύγει στο εξωτερικό)

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *