Παραπολιτικά (29/7/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Θα ξεκινήσω με μια είδηση επί του πιεστηρίου. Τρίτη 28 Ιουλίου, διασχίζω την τοπική κοινότητα Κάτω Υδρούσας και οι γέροντες στο καφενείο του χωριού με σταμάτησαν για να μου πουν να κάνω κάτι για να πάρουν τα περσινά ξύλα που δικαιούνται από το δάσος γα τη χειμερινή περίοδο. Θυμήθηκα τα δελτία τύπου που είχε εκδώσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού Φλώρινας, ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι το πρόβλημα με τη διάθεση των ξύλων στους δικαιούχους μέσω δασαρχείου λύνεται οριστικά και αμετάκλητα μετά από δική του παρέμβαση. Τώρα, ποιος λέει ψέματα, οι παππούδες ή ο βουλευτής; Το σίγουρο είναι πάντως ότι στις αυλές των σπιτιών ξύλα γιοκ. Κύριε Βουλευτά, σε περιμένουν στην Κάτω Υδρούσα.

Εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου παρακολουθώ συνέδρια και ημερίδες και άκουγα για διαβουλεύσεις που αφορούσαν στην ανάπτυξη της περιοχής. Πολλά από αυτά που ακούστηκαν στη Διαβούλευση του Περιφερειάρχη με τον Δήμο Φλώρινας ήταν προτάσεις που είχαν ακουστεί σε νομαρχιακά και δημοτικά συμβούλια εδώ και είκοσι χρόνια. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Φλώρινα ήταν και παραμένει στην απομόνωση. Ήδη πέρασε ένας χρόνος κι έχουν εκδοθεί δελτία και ανακοινώσεις για συναντήσεις του Βουλευτή και των τοπικών φορέων με Υπουργούς, δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κανένα αποτέλεσμα. Σε λίγο κλείνουν ένα χρόνο η περιφερειακή και οι δημοτικές αρχές. Ο δάσκαλος μου στη δημοσιογραφία έλεγε «εάν από  τον πρώτο χρόνο δεν έχουμε σημαντικές πρωτοβουλίες για υλοποίηση έργων, τότε χάσαμε το τρένο».

Επειδή αναφέρθηκα νωρίτερα σε διαβούλευση, δεν μπορώ να μη σχολιάσω αυτά που συνέβησαν στην τελευταία συνάντηση του Περιφερειάρχη με το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας. Καυστικός ήταν ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε στον Περιφερειάρχη ότι κλήθηκαν στη συγκεκριμένη διαβούλευση χωρίς ατζέντα. Σχετικά με τις προτάσεις που ακούστηκαν, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε ότι όλες αυτές ήταν γραμμένες στα προεκλογικά φυλλάδια των δημοτικών παρατάξεων.

Παραμένουμε στο θέμα, γιατί έκανε μεγάλη εντύπωση πως από μια τόσο σημαντική συνάντηση έλειπαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Μήπως τα γνώριζαν και δεν είχαν ανάγκη ενημέρωσης; Ακόμα μεγαλύτερο μπαμ έκανε η απουσία των Βουλευτών του Νομού, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαβούλευση δια επιστολής. Έλειπαν και πολλοί φορείς, για τους οποίους δεν γνωρίζω αν είχαν προσκληθεί.

Επιτέλους ο Δήμος Φλώρινας ξεκίνησε και υλοποιεί μια προεκλογική δέσμευση της πλειοψηφίας του Δήμου. Από την προηγούμενη συνεδρίαση ξεκίνησαν και θα μεταδίδοντα ζωντανά τα δημοτικά συμβούλια. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την πρώτη απευθείας μετάδοση, η οποία συνέπεσε με μια τόσο σημαντική συνάντηση που ήταν η διαβούλευση για τη μεταλιγνιτική εποχή, με αποτέλεσμα να την παρακολουθήσουν ελάχιστα άτομα. Εστω και καθυστερημένα εκδόθηκε δελτίο τύπου, οπότε από την επόμενη φορά, αγαπητοί συνδημότες θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις συνεδριάσεις, για να κρίνετε ευκολότερα τους δημοτικούς συμβούλους για το έργο που παράγουν.

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτό που άκουσα στη «βουλή»  του καφενείου να λέει χαρακτηριστικά ένας καλός μου φίλος: «Πώς αυτός ο τόπος θα πάει μπροστά, όταν οι σχέσεις μεταξύ των τριών περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας είναι τεταμένες;». Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά αν πραγματικά αυτό συμβαίνει, κρίμα στον τόπο μας. Εξάλλου όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.