Παραπολιτικά (3/11/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παρακολούθησα την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Φλώρινας. Ο κόσμος εξαιτίας και της καλοκαιρίας είχε κατακλύσει τα πεζοδρόμια και τότε εξέφρασα την ανησυχία μου ότι αυτός ο συνωστιμός ίσως να μη μας βγει σε καλό. Βέβαια οι περισσότεροι ήταν γονείς των παιδιών που συμμετείχαν στη παρέλαση. Εάν κρίνουμε από τα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών ίσως το επόμενο διάστημα (δεν το εύχομαι) να έχουμε μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Μου έλεγε ένας φίλος μου γιατρός ότι η κατάσταση δεν είναι και τόσο ευχάριστη και θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην το παίρνουμε αψήφιστα, τηρώντας όλα τα μέτρα.

Μιας και αναφερόμαστε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, εκδηλώσεις θα έχουμε και τις επόμενες ημέρες για την απελευθέρωση της πόλης της Φλώρινας, της πόλης του Αμυνταίου και των τοπικών κοινοτήτων Κέλλης και Βεύης. Εκεί οι διοργανωτές θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στην τήρηση των μέτρων εναντίον της πανδημίας γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε τα φαινόμενα του περσινού Νοέμβρη.

Έρχονται στην επικαιρότητα εκ νέου, γεγονότα που είχαν ταράξει την ηρεμία του νοσοκομείου Φλώρινας με τις μηνύσεις που είχαν υποβληθεί από γιατρούς εις βάρος άλλων γιατρών. Την Τετάρτη 3 του μηνός θα καθίσουν κατηγορούμενοι γιατροί του νοσοκομείου και αναμένουμε την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

Μου έγινε επισήμανση -και θα επανέλθω στα επόμενα παραπολιτικά με περισσότερες λεπτομέρειες- ότι δεν έχουν δοθεί τα καυσόξυλα που δικαιούνται οι κάτοικοι στην τοπική κοινότητα Άνω Υδρούσας. Είναι ένα θέμα που το ψάχνω γιατί όπως μας είχε δηλώσει ο βουλευτής μας Γιάννης Αντωνιάδης φέτος τα καυσόξυλα στους δικαιούχους δόθηκαν πολύ πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά. Θα επανέλθουμε..

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση γιατί έχουμε τόσο μεγάλη έλλειψη πόσιμου νερού στην τοπική κοινότητα Νυμφαίου. Δεν θα αναρρωτιόμουν για το πρόβλημα αν δεν είχε προηγηθεί η περίοδος των έντονων βροχοπτώσεων. Είναι κάτι που πρέπει να δει σε βάθος ο Δήμος Αμυνταίου πριν στερέψουν τελείως οι πηγές και μείνει μια κοινότητα μέσα στο βουνό χωρίς νερό.

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.