Παραπολιτικά (3/2/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ευτυχώς που εν μέσω πανδημίας έχουμε και τα εξωτερικά καφενεία της γειτονιάς. Εκεί ακούς τις σημαντικότερες ειδήσεις τις οποίες δυστυχώς δεν αξιοποιούν τα μεγάλα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Άκουσα ότι πριν δέκα μέρες είχε δημιουργηθεί ένα τεράστιον κομβόι αυτοκινήτων έξω από την τοπική κοινότητα Κολχικής. Όταν έψαξα το θέμα, διαπίστωσα ότι υπήρξε αυτός ο συνωστισμός γιατί ο κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί την ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ. λίγο έλειψε να το πιστέψω αν και ήταν ποντιακό ανέκδοτο.

Τρίτη πρωί βγήκα να προμηθευτώ το ψωμί της ημέρας από τον φούρνο της γειτονιάς. Συνάντησα έναν φίλο εστιάτορα ο οποίος όλως παραδόξως είχε ένα χαμόγελο που έφτανε μέχρι τα αυτιά του. Όταν τον ρώτησα τι ευχάριστο του συνέβη, μου απάντησε με χιούμορ ότι “έλυσα το πρόβλημα μου με το εστιατόριο γιατί επιτέλους μετά από τόσους μήνες που παρέμενε κλειστό βρέθηκε λύση. Έστειλα τα κλειδιά στον Υπουργό Ανάπτυξης ο οποίος με μεγάλη προθυμία δέχτηκε να τα παραλάβει…” Α, ρε Ελληνάρες κούνια που μας κούναγε.

Επισκέφθηκα για προσωπικό μου θέμα το Νοσοκομείο της Φλώρινας και συγκεκριμένα το αιματολογικό. Δεν υπήρχε κανένας συνωστισμός. Την ίδια ώρα πέρασα έξω από γνωστό ιδιωτικό αιματολογικό κέντρο, όπου έξω στο πεζοδρόμιο υπήρχε μια τεράστια ουρά. Αναρρωτήθηκα, γιατί ο κόσμος δεν επιλεγει το νοσοκομείο για αιματολογικές εξετάσεις. Μήπως επειδή είναι δωρεάν;

Εδώ και σαράντα χρόνια ακούω τους εκάστοτε τοπικούς φορείς να ανακοινώνουν την κατασκευή του οδικού άξονα Έδεσσας-Θεσσαλονίκης. Τελευταία επείγουσα ενημέρωση ήταν αυτή που έγινε μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και του Υπουργού κ. Καραμανλή, οι οποίοι υποστήριξαν διακαώς ότι ο περιφερειακός Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας θα κατασκευαστεί άμεσα. Με αφορμή το γεγονός αυτό θυμήθηκα τους δικούς μας βουλευτές που προεκλογικά επισκέπτονταν την τοπική κοινότητα Μελίτης. Όλοι στο πρόγραμμα τους είχαν το έργο που θα έφερνε το νερό στον κάμπο της περιοχής. Ευτυχώς, που ήρθε η ΔΕΗ και κατασκεύασε το φράγμα της Παπαδιάς.

Μπορεί σαν Δυτική Μακεδονία να έχουμε πολλές αρνητικές πρωτιές, σίγουρα όμως η δημιουργία της ΔΙΑΔΥΜΑ πριν από πολλά χρόνια, ένα έργο για τη συγκέντρωση των απορριμάτων της Δυτικής Μακεδονίας, είναι από τα πρώτα στη χώρα μας, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν γνώριζαν τον όρο “διαχείριση απορριμάτων”. Σκεφτείτε ότι στην Πελλοπόνησο, τώρα ξεκινάει η δημιουργία αντίστοιχης διαδημοτικής επιχείρησης συγκέντρωσης απορριμάτων Πελλοπονήσου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι για αυτήν την πρωτιά της Δυτικής Μακεδονίας πρωτεργάτης ήταν ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος.

Απο χθες Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ξεκίνησε η λειτουργία των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην πόλη του Αμυνταίου επικρατεί έντονος προβληματισμός όχι γιατί θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο αλλά γιατί πολλοί από τους εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες της περιοχής μένουν στην “κόκκινη” πόλη της Πτολεμαΐδας και πηγαινοέρχονται. Μήπως το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει εκτός από τους γονείς και τους τοπικούς φορείς για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα;

Ο ΗΧΩβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 954 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.