Παραπολιτικά (3/6/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Σχόλιο ενός χρήστη στο Facebook: «Ότι θα έτρωγα καρπούζι, μπροστά σε αναμμένο τζάκι και να λέω Χριστός Ανέστη, ούτε με το Ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ όλα αυτά!!!». Η αλήθεια είναι πως εμείς εδώ απολαμβάναμε την ίδια ώρα και καταπληκτικές εικόνες από τη χιονόπτωση στα ορεινά της Φλώρινας. Ευτυχώς βέβαια που δεν είχαμε παγετό!

«Παραλήρημα από άμβωνος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλου στην “αναστάσιμη” λειτουργία – “Είχαμε μερικές δεκάδες θύματα από τον κορωνοϊό επειδή οι προσευχές του λαού του Θεού αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν τη φιλανθρωπία Του!” – “Ο διάβολος τους έβαλε να κλείσουν τους ναούς το Πάσχα”- “Αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι” – Επίθεση στον Πάπα και στα ΜΜΕ – “Δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ!”». Έχω την εντύπωση ότι η πλειοψηφία του ιερού κλήρου έχει την ίδια άποψη! Πολλοί ιερείς σε τοπικό επίπεδο συνεχίζουν να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους υποστηρίζοντας ότι τουλάχιστον οι αποφάσεις που αφορούσαν την εκκλησία ήταν άκρως υπερβολικές!

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων Π.Ε. Κοζάνης Ι. Παντελίδη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό: «H Δυτική Μακεδονία πεθαίνει στον ξενοδοχειακό κλάδο… Κι εμείς θέλουμε μια βοήθεια και η βοήθεια είναι η πίεση προς την κεντρική εξουσία… Ούτε μια κράτηση δεν έχουμε ενόψει του Αγ. Πνεύματος… Ανοίγουμε τα ξενοδοχεία μας κι είμαστε άδειοι… Είμαστε ουσιαστικά κλειστοί κι ας έχουμε ανοίξει». Κύριε πρόεδρε, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, φοβάμαι πολύ ότι τα μισά και παραπάνω καταλύματα και στην Π.Ε. Φλώρινας, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, θα παραμείνουν κλειστά.

Πριν από λίγες μέρες επαναλειτούργησε ο ΑΗΣ Μελίτης, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση! Αυτό είναι το ευχάριστο. Το δυσάρεστο είναι ότι πριν από τις 15 Ιουνίου θα κατεβάσει εκ νέου διακόπτες, όπως λένε οι δικές μου πληροφορίες, γιατί υπάρχει επάρκεια παραγωγής ρεύματος. Ένα πουλάκι μου είπε ότι για να καλύπτουμε τα κενά, κάνουμε εισαγωγές ρεύματος και τα δικά μας εργοστάσια μένουν κλειστά!

Τρίτη, 2 Ιουνίου. Ταξίδεψα τον οδικό άξονα Φλώρινα – Μελίτη. Εκείνο που σκεφτόμουν καθ΄ολη τη διάρκεια της διαδρομής είναι τα εκατομμύρια που θα χαθούν εάν δεν αξιοποιηθεί ο αγωγός ΑΗΣ Μελίτης – Φλώρινα, που θα μας έφερνε τον πολυπόθητο θερμό αέρα για την τηλεθέρμανση. Ποιος θα μας απαντήσει ποιο είναι το κόστος κατασκευής του συγκεκριμένου έργου που κυριολεκτικά… θάψαμε στο έδαφος;

Μόλις χαλαρώσαμε λίγο με το Ξινό Νερό, άρχισε νέα ιστορία με τη βιομάζα και τα πέλλετ. Περίπου δυόμιση δεκαετίες στη δημοσιογραφία, εκείνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι η λεκάνη του Αμυνταίου, μαζί με τα αξιόλογα προϊόντα της, παράγει και ειδήσεις. Δεν αφήνει τους δημοσιογράφους παραπονεμένους! Και επειδή αναφερόμαστε στο θέμα της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου (με πέλλετ ή βιομάζα), θέλω να ενημερώσω τους υπεύθυνους πως τους πολίτες αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι να λυθεί άμεσα το πρόβλημα για να μην ξεπαγιάσουν τον χειμώνα.

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.