Παραπολιτικά (30/12/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Επτά μήνες ακούγαμε από τα ΜΜΕ για τις μάσκες. Για τους επόμενους επτά μήνες, κυρίαρχο θέμα θα είναι το εμβόλιο. Αυτά δικαιολογημένα τα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τις υπηρεσίες οι οποίες καθυστερούν αδικαιολόγητα να διεκπαιρεώσουν υποθέσεις επικαλούμενες τον κορωνοϊό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, υπηρεσία στην Αθήνα δεν απαντούσε σε τρία τηλέφωνα για ένα θέμα που αφορά ηλικιωμένη παραπληγική με οικονομικά προβλήματα. Αλήθεια το γνωρίζουν οι κυβερνώντες ότι υπολειτουργούν οι υπηρεσίες; Αυτό πρέπει να προσέξουν και όχι να μαλώνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα ραδιόφωνα με στελέχη της αντιπολίτευσης. Το άκουσες αγαπητέ μου Γιάννη;

Επειδή προανέφερα ότι θέμα των ημερών θα είναι το εμβόλιο, άκουσα την πρόεδρο της επιτροπής εμβολιασμού να αναφέρεται στους αλλεργικούς. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι το εμβόλιο δεν δημιουργεί αλλεργικό πρόβλημα και όσοι επικαλούνται το ότι είναι αλλεργικοί το κάνουν μόνο και μόνο για να αποφύγουν την ένεση.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι σιγά-σιγά μειώνονται τα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, ξαφνικά ξέσπασε το μεγάλο πρόβλημα στην τοπική κοινότητα Κέλλης. Παραμονή των Χριστουγέννων στα 27 άτομα που έκαναν rapid test είχαμε 8 θετικούς στον κορωνοϊό και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, σε νέο έλεγχο που έγινε στο χωριό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στα 39 άτομα είχαμε 12 θετικά. Απορώ ειλικρινά. Τι περιμένουν οι αρμόδιοι; Να μεταδοθεί ο ιός σε όλη την Π.Ε. Φλώρινας και όχι μόνο, όπως έγινε πριν δυο μήνες με τους εκδρομείς από Κοζάνη και Πτολεμαΐδα; Να συμπληρώσω επίσης ότι στον έλεγχο που έγινε στο Αμύνταιο την Τρίτη 29 του μήνα, από τα 187 άτομα που ελέγχθησαν, βρέθηκαν 4 θετικά και τα 2 ήταν από την Κέλλη.

Και για να κλείσουμε. Η Δυτική Μακεδονία είχε την πρωτιά στην εκδημία των ιερωμένων. Είχαμε πρωτιά σε κρούσματα στην Καστοριά όταν ξεκίνησε ο ιός, στην Κοζάνη, στη Φλώρινα και τώρα πάλι πρώτοι σε θανάτους κληρικών. Ο πρώτος μητροπολίτης που έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό ήταν ο μητροπολίτης Καστοριάς (61 ετών) και είχαμε πρωτοπρεσβύτερο στη Φλώρινα και πρωτοπρεσβύτερο στη Κοζάνη.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.