Παραπολιτικά (30/6/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί και αναπαράγεται στο διαδίκτυο κείμενο με τίτλο “στο Νυμφαίο εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής – Αστυνομική βία απέναντι στο βροντερό όχι των κατοίκων για τις ανεμογεννήτριες στον βιότοπο προστασίας άγριας ζωής“, προκαλώντας την έκπληξη όσων Αστυνομικών Υπαλλήλων συμμετείχαν στα Μέτρα Τάξης στην περιοχή, που δεν αντιλήφθηκαν ούτε οι ίδιοι ούτε όμως και οι συμμετέχοντες πολίτες, καμία αστυνομική βία, καθώς δεν προκλήθηκαν επεισόδια και δεν χρειάστηκε η αστυνομία να παρέμβει. Πιστεύοντας ότι τέτοιοι τίτλοι είναι προϊόν παραπληροφόρησης που δυστυχώς έχουν άλλες σκοπιμότητες, εκτός αν για τους συντάκτες, δεν επήλθε η σωστή ενημέρωση. Έχουμε πλήρη εικόνα κάθε γεγονότος και είναι γενική διαπίστωση πως καμία αστυνομική βία δεν προκλήθηκε από την πρώτη ημέρα που οι κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στο σημείο για να εκφράσουν την αντίθεση τους, έως και σήμερα για το εν λόγο θέμα των ανεμογεννητριών.Ως συνδικαλιστικός φορέας, δεν θα αντιδρούσαμε για ένα θέμα που θα αφορούσε ένα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα, αλλά δυστυχώς ο διασυρμός των συναδέλφων μας για πράξεις και ενέργειες που δεν υπήρξαν ποτέ, μας υποχρεώνει να παρέμβουμε και να τοποθετηθούμε. Εξάλλου καμία καταγγελία προς τις δημόσιες Αρχές δεν έγινε για τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές. Είναι λυπηρό λοιπόν, να χρησιμοποιείται η Αστυνομία με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργείται πλασματική εικόνα με σκοπό να επιφέρει την «τιμωρία» των αστυνομικών για τις αόριστες και αόρατες αξιόποινες ενέργειες των συναδέλφων μας, που καταγγέλλονται τόσο αόριστα[…]».

Aυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης και Λαθρομετανάστευσης Ν. Φλώρινας για τα πρόσφατα γεγονότα στο Νυμφαίο. Όσο δίκαιο έχουν οι κάτοικοι, άλλο τόσο δίκαιο έχουν και οι αστυνομικοί, γιατί όπως πληροφορήθηκα και εγώ δεν είχαμε τέτοιου είδους επεισόδια και δεν ασκήθηκε αστυνομική βία και προφανώς οι αναφορές που έγιναν στα μέσα που ασχολήθηκαν με το θέμα, είχαν μια δόση υπερβολής για την οποία δεν ευθύνονται τα ίδια που αναπαρήγαγαν απλώς τα σχετικά δελτία τύπου των φορέων.

Στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο συζητήθηκε ένα θέμα που αφορούσε την επιχορήγηση Αθλητικών Συλλόγων της ΠΕ Φλώρινας. Επειδή οι Σύλλογοι που χρηματοδοτήθηκαν είναι ελάχιστοι υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από την πλειοψηφία των συλλόγων που έμειναν απέξω και όπως υποστήριξε εκπρόσωπος συλλόγου σε προσωπική επικοινωνία ο τρόπος με τον οποίο μας αντιμετώπισαν και μάλιστα εν μέσω πανδημίας θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο λειτουργίας του Συλλόγου. Φυσικά και πρέπει να ενισχύονται οι Σύλλογοι με σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό, αλλά δεν απομονώνεις και αυτούς που με ίδιες δυνάμεις προσπαθούν να συντηρήσουν τους συλλόγους.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.