Παραπολιτικά (30/9/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεν μας έφτανε η πανδημία και δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που λειτουργούν οι θεσμικοί μας φορείς. Αναρωτιέμαι γιατί λειτουργούν εν κρυπτώ, λες και δεν τους ενδιαφέρει η ενημέρωση των πολιτών για όσα γίνονται και δεν γίνονται στην περιοχή μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα για την υπογραφή της μελέτης εκτέλεσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών. Ήταν παρόντες όλοι οι θεσμικοί φορείς και δεν προσκλήθηκε κανείς από τους δημοσιογράφους. Αμάν κάνουμε για να ολοκληρωθούν γενικότερα οι κτιριακές εγκαταστάσεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα και όταν υπογράφονται τόσο σημαντικές συμβάσεις είναι αδιανόητο να μην το γνωρίζουν οι πολίτες, γιατί  αυτούς κατά κύριο λόγο ενδιαφέρει το Πανεπιστήμιο και η πορεία του. Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε γιατί παίχτηκαν και άλλα παιχνίδια  κάτω από το τραπέζι.

Στο θέμα της συμπεριφοράς και της ενημέρωσης των πολιτών από την Περιφερειακή Αρχή αναφέρθηκε και ο Γιάννης Στρατάκης στην κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την κα Ζεμπελιάδου την περασμένη Δευτέρα στη Φλώρινα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «γίνονται κινήσεις τις οποίες μαθαίνουμε στο πεζοδρόμιο, ενώ θα έπρεπε θεσμικά να υπάρχει πληροφόρηση κυρίως των περιφερειακών συμβούλων αλλά και των πολιτών».

Φαίνεται ότι τελικά θα καταντήσει σαν το γεφύρι της ‘Άρτας ο κάθετος Άξονας Φλώρινα- Πτολεμαΐδα. Ρωτήσαμε την κα Ζεμπελιάδου εάν με την εμπειρία της πιστεύει ότι ο οδικός άξονας τελικά θα κατασκευαστεί και η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Εάν η Περιφέρεια δεν προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση του έργου και δεν προλάβουμε το ΕΣΠΑ για να γίνει έργο η γέφυρα με το επόμενο πακέτο, μην περιμένετε κάθετο άξονα». Σύμφωνα με τον βουλευτή πάντως, οι συχνές διαβεβαιώσεις του στις οχλήσεις μου είναι ότι τελικά ο κάθετος άξονας θα γίνει και αν δεν γίνει κατά τον κ. Αντωνιάδη «πολλοί που έχουν την ευθύνη πρέπει να εξαφανιστούν από την περιοχή».

Είναι λογικό μετά από μια πολύωρη απολογιστική Συνέντευξη Τύπου του συνδυασμού «Ελπίδα» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να βγουν πάρα πολλά παραπολιτικά. Εγώ πραγματικά μπερδεύτηκα για μια ακόμη φορά. Γιατί, ενώ θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί και η πιο παλιά μελέτη του οδικού άξονα Φλώρινα- Ανταρτικού, όπως μας είπε η κα Ζεμπελιάδου, τόσα χρόνια η Περιφέρεια το βάζει σε τρίτη μοίρα.

Είναι  ο πέμπτος Περιφερειάρχης που επισκέφτηκε το Φράγμα Παρορίου στη Φλώρινα. Αν είναι δυνατόν, ένα τόσο μικρό έργο, πολύ χρήσιμο για τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής να μην ολοκληρώνεται εδώ και δυο δεκαετίες και βάλε. Ποιος τελικά θα μας απαντήσει, γιατί και αυτό εν κρυπτώ έγινε, πότε θα ολοκληρωθεί το έργο;

Επισκέφτηκα την περασμένη Δευτέρα τη λαϊκή αγορά Αμυνταίου και το κλίμα που εισέπραξα από τον εμπορικό κόσμο και τους πολίτες είναι η απογοήτευσή τους γιατί φέτος δεν θα γίνει το πολυδιαφημισμένο πανηγύρι τους. Πράγματι και εμένα θα μου λείψει η τσίκνα από το λουκάνικο και η κρύα μπύρα. Το γεγονός βέβαια ότι δεν θα γίνει το πανηγύρι είναι ένα σημαντικό πλήγμα και για τον Δήμο, ο  οποίος από την συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη εισέπραττε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο αξιοποιούσε για τις ανάγκες του Δήμου. Με την ευκαιρία να ευχηθώ και περαστικά στον Δήμαρχο, σιδερένιος για να μπορεί να συνεχίσει το δύσκολο έργο του.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.