Παραπολιτικά (31/1/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Τα τρακτέρ στο Αμύνταιο άναψαν τις μηχανές και κατευθύνθηκαν προς τον κόμβο του Αντιγόνου για να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου. Όποιος βρίσκεται στην περιοχή διαπιστώνει ότι οι αγρότες, δυστυχώς, εμφανίζονται διχασμένοι. Δεν συμφωνώ με τον φίλο μου που δεν συμμετέχει στον αγώνα γιατί, όπως λέει, δεν έχει το τρακτέρ του πετρέλαιο. Εάν, αγαπητέ μου, μείνεις τώρα αδιάφορος, του χρόνου δεν θα έχεις όχι μόνο πετρέλαιο, αλλά ούτε τα προς το ζην.

Είχα καιρό να επισκεφθώ το Αμύνταιο, αλλά σε μία μαραθώνια κάθοδο την Κυριακή είδα και άκουσα πάρα πολλά. Είχα την αίσθηση ότι έχει αποδυναμωθεί η ενασχόληση των κατοίκων της περιοχής με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Διαπίστωσα ότι ήδη δύο συνδυασμοί για τον Δήμο Αμυνταίου είναι σχεδόν έτοιμοι! Φαίνεται ότι θα ξαναδούμε τον Κώστα με τον Γιάννη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την τελική επικράτηση.

Και επειδή τα συλλαλητήρια βρίσκονται στην επικαιρότητα, θα αναφερθώ σε δύο περιπτώσεις με αρκετό χιούμορ, που άκουσα αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. «Πριν πάω στο συλλαλητήριο, πήγα φούλαρα βενζίνα στο Μοναστήρι, για να μου βγει οικονομικά η κάθοδός μου στη Θεσσαλονίκη…». Το άλλο που άκουσα είναι: «Μετά το συλλαλητήριο, πήγα Γευγελή, ψώνισα από τα αφορολόγητα, πήγα στο καζίνο, έπαιξα χαρτιά και την άλλη μέρα πήγα στον οδοντίατρο κι έκανα τα δόντια μου…». Κάπως έτσι αντιμετωπίζουν την κατάσταση αρκετοί από αυτούς που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, με τα σοβαρά θέματα καλό είναι να μην κάνουμε καλαμπούρι και, αν συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να μην το κάνουμε σαν μια έξτρα βόλτα στην πρωτεύουσα.

Αλήθεια, πόσο δίκιο μπορεί να έχει ο Γιάννης που σχολίασε τις πάμπολλες εκδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας: «Οι χοροί και τα πανηγύρια πήγαν σύννεφο. Μήπως τελικά δεν έχουμε κρίση;». Γιάννη, εκείνο που φοβάμαι είναι να μην μας πάρει χαμπάρι η Μέρκελ και ζητήσει επίμονα τέταρτο μνημόνιο.

Φυσικά και δεν συμφωνώ με όλα όσα ακούω και σχολιάζω στη συγκεκριμένη στήλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποφεύγω να δημοσιοποιώ αυτά που μου ζητούν οι φίλοι αναγνώστες. Δεν συμφωνώ, αγαπητή μου Ελισσάβετ, και με αυτό που άκουσα και αφορούσε τις υπογραφές σου κάτω από διάφορα κείμενα. Αλλά δεν μπορεί να μένει ασχολίαστο το γεγονός ότι ταυτίστηκες με την κ. Ζεμπελιάδου, η οποία έχει ως συνεργάτες στην Π.Ε. Φλώρινας, σύμφωνα πάντα με την πλειοψηφία των κατοίκων του νομού, ανθρώπους που είναι υπαίτιοι για την γενικότερη κακή κατάσταση του τόπου μας. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, γιατί ξέρεις πολύ καλά κι εσύ ποιοί, επί δεκαετίες, εκμεταλλεύονταν την κομματική τους ταυτότητα για προσωπικό όφελος, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την τύχη της Φλώρινας. Είμαι σίγουρος ότι ποτέ δεν θα ήθελες να ταυτιστείς με τέτοιες καταστάσεις…

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *