Παραπολιτικά (31/8/2022)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πέρασαν κάμποσα χρόνια από τότε που ο Γιάννης Στρατάκης ως Νομαρχιακός Σύμβουλος μιλούσε για κακοδιαχείριση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, γνωστού ως Τοπικού Πόρου από την Αναπτυξιακή Φλώρινας (ΑΝ.ΦΛΩ). Μάλιστα είχε κάνει και δηλώσεις δημόσια παραχωρώντας συνέντευξη τύπου, στην οποία αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο θέμα. Οι πάντες τότε αναρωτιόνταν γιατί μετά από όλες αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις – καταγγελίες δεν έγινε καμία παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές. Σήμερα πληροφορούμαστε ότι πολλοί Νομαρχιακοί σύμβουλοι εκείνης της περιόδου (2010) καλούνται από τη δικαιοσύνη να δώσουν εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι απορίας άξιο, γιατί πέρασαν τόσα χρόνια για να έρθει στην επικαιρότητα το συγκεκριμένο θέμα; Για να δούμε εάν θα ολοκληρωθεί τελικά αυτή η διαδικασία και δοθούν εξηγήσεις για το ποιοι είχαν την ευθύνη για την διαχείριση του συγκεκριμένου προγράμματος. Εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε στο θέμα με περισσότερα στοιχεία.


Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τις συναντήσεις του Βουλευτή μας Γιάννη Αντωνιάδη με υπουργούς, Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων προκειμένου να τους κάνει γνωστά τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει και αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Περιφ. Ενότητας Φλώρινας. Εάν εξαιρέσουμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που δίνει λύσεις, (όχι σε όλα αλλά σε κάποια από αυτά), όλες οι άλλες συναντήσεις δυστυχώς παραμένουν άκαρπες και “έχουν γίνει για τα μάτια του κόσμου”. Όπως μου έλεγε φίλος από το Αμύνταιο “…αν το αποτέλεσμα των συναντήσεων ήταν ανάλογο με τις φωτογραφήσεις που κάνει ο βουλευτής με τους διάφορους αξιωματούχους τότε θα είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Ίσως δε και να μη χρειαζόσασταν και εσείς οι δημοσιογράφοι για να προβάλλετε τα θέματα…”


Βιώσαμε αισίως και εφέτος το τριήμερο των εκδηλώσεων ΠΡΈΣΠΕΣ 2022. Οι καθημερινές βροχοπτώσεις ακύρωσαν πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Δήμων σε Φλώρινα και Αμύνταιο. Εκείνη την εκδήλωση όμως που για 33 χρόνια δεν την έπληξε ποτέ η κακοκαιρία η οποία συνήθως ξεσπά τέτοια εποχή είναι αυτή του Αγίου Αχιλλείου. Μάλλον κάποιου είδους μαγικά κάνει ο κ. Λιάνης, διαφορετικά δεν εξηγείται.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.