Παραπολιτικά (4/1/2023)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ήταν η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ Πληθυσμού 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ. Η μείωση σε σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή ήταν 920 άτομα, πολύ μικρότερη από τη μείωση που παρουσίασαν οι υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Δυτ. Μακεδονίας. Αποτέλεσμα αυτής της μείωσης ήταν να χάσουν από μια βουλευτική έδρα η Κοζάνη (από 5 γίνονται 4) και η Καστοριά που γίνεται μονοεδρική. Ευτυχώς για εμάς στη Φλώρινα, δεν χάσαμε τη βουλευτική έδρα, όπως φημολογούνταν μέχρι σήμερα. Επομένως ο ανταγωνισμός μεταξύ των κομμάτων αλλά και των υποψηφίων παραμένει και έτσι παραμένει και το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων.


Μιας και αναφέρθηκα στις βουλευτικές έδρες να σημειωθεί ότι σε δυο με τρεις μήνες θα έχουμε εθνικές εκλογές και όπως είναι αναμενόμενο θα έχουμε αρκετά “πανηγύρια” με τις επισκέψεις των υποψήφιων βουλευτών στις τοπικές κοινότητες της της περιφερειακής μας ενότητας για αναζήτηση ψήφων. Μέσα στον μήνα αναμένουμε και την ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών από τα κόμματα, κάτι που έχει κάνει προς το παρόν μόνο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Αν λάβουμε υπόψη μας τα δεδομένα της περιοχής μας, εκεί που θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ποιό κόμμα θα βγει δεύτερο για να πάρει τη δεύτερη έδρα αφού όπως όλα δείχνουν μέχρι σήμερα, την πρώτη έδρα έχει “καπαρώσει” η Ν.Δ.


Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ύπαιθρος αναρωτιέμαι, πως ενώ σε άλλες περιοχές ο πρωτογενής τομέας παρουσιάζει πολλά προβλήματα, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Βουλευτή και κυβερνητικών στελεχών για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, όλα βαίνουν καλώς. Εκείνο πάντως που γνωρίζω εγώ τουλάχιστον είναι ότι πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν πουλήσει ή θέλουν να πουλήσουν τα ζωντανά τους ενώ πάρα πολλοί γεωργοί δηλώνουν καθημερινά ότι η σοδειά τους δεν καλύπτει τα έξοδα τους.

Ο ΗΧΩβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *