Παραπολιτικά (4/7/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Αλήθεια, μας παίρνουν τη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών; Πως αλλιώς να εξηγήσω την αναφορά της Κοζάνης ως έδρα του τμήματος στο μηχανογραφικό του Υπουργείου Παιδείας; Κάπως έτσι μας πήραν και το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών, και όταν αντιδράσαμε ήταν πλέον πολύ αργά.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου της Φλώρινας στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην κεντρική πλατεία της πόλης της Φλώρινας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αυθόρμητη αντίδραση για ένα πολύ σοβαρό θέμα και ότι διοργανώθηκε με αγνές προθέσεις, χωρίς “σκιές”, από μεγάλο αριθμό πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Τα συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές είναι δεδομένο καθώς η διαδικασία κύλησε απόλυτα ομαλά χωρίς το παραμικρό επεισόδιο. Μήπως θα πρέπει με τον ίδιο τρόπο να αντιδράσουμε και στα υπόλοιπα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την περιοχή μας, όπως το θέμα του
Πανεπιστημίου στο οποίο αναφέρθηκα παραπάνω;

Όσοι παρακολουθήσατε από τα μέσα ενημέρωσης την διαδικασία του απολογισμού του Δήμου Φλώρινας, θα διαπιστώσατε ότι στην αίθουσα ήταν μόνον οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας! Αλήθεια, δεν ενδιαφέρονται οι δημότες της Φλώρινας να μάθουν ποια ήταν τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής κατά την περασμένη χρονιά; Εντύπωση έκανε και η απουσία των φορέων της περιοχής. Μήπως δεν κλήθηκαν, όπως δήλωσε λίγο πριν αποχωρήσει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κων/νίδης, μετά από επικοινωνία που είχε με τους εκπροσώπους των φορέων, όπως ισχυρίστηκε;

Σχετικά με την καταδίκη των δημοτικών συμβούλων, απόφαση την οποία δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας και στο blog μας, σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε σκοπιμότητα απόκρυψης από πλευράς μας της αναφοράς ότι «το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Φλωρίνης αναγνώρισε ότι συντρέχει σε άπαντες τους κατηγορουμένους η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 84 $ 2α ΠΚ, ήτοι ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι έζησαν έως τον χρόνο του υποτιθέμενου αδικήματος έντιμη ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και γενικά κοινωνική ζωή», θεωρώντας τα ανωτέρω ως απόλυτα δεδομένα λόγω της θέσης που κατέχουν στον δημόσιο βίο.

Η εφημερίδα μας συγχαίρει τη κ. Ζωή Καλούση – Κωστογιάννη του Κωνσταντίνου Καλούση και της Μελπομένης Χρήστου Μπάρδα, εκ Φλαμπούρου, για την προαγωγή της στο βάθρο του Αρεοπαγίτη. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο και σε δύσκολες συγκυρίες έργο της.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.