Παραπολιτικά (4/9/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Αυτό μπορεί να πει κανείς για το ξεκίνημα της θητείας των δημοτικών αρχών στην περιοχή μας. Αν λάβουμε υπόψιν μας το ενδιαφέρον που δείχνουν οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι αλλά και ο διορισμένος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, τα πράγματα φαίνεται ότι μπορούν να πάνε καλά. Εξάλλου, δεν θέλει και ιδιαίτερη προσπάθεια, αρκεί όλοι τους να ασχοληθούν με τη καθημερινότητα του πολίτη. Τα παχιά και μεγάλα λόγια δεν χρειάζονται. Εκείνο που θέλει ο πολίτης είναι την πόλη και το χωριό του καθαρά, αξιοπρεπείς δρόμους και στις απομακρυσμένες περιοχές επαρκή φωτισμό. Μαζί με όλα αυτά απαραίτητη είναι και η συνετή οικονομική πολιτική. Εμείς και πάλι θα ευχηθούμε στους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους καθώς και στον περιφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους κουράγιο και δύναμη για να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά στους πολίτες.

Θα ήθελα να αναφερθώ στην αρνητική εικόνα του τελευταίου μήνα από την αντιδήμαρχο πολιτισμού του δήμου Φλώρινας. Πέρα από το γεγονός της απαράδεκτης συμπεριφοράς απέναντι στην κα. Αλεξάνδρα Βακιτσίδου, την οποία τίμησαν κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου για την προσφορά της με πλακέτα η οποία στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί για να τιμηθεί η αρμόδια αντιδήμαρχος, έγιναν και πολλά άλλα λάθη τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναλάβει κανένας από τους νέους αντιδημάρχους. Έγιναν κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού καλοκαιριού του δήμου προβληματικές αναθέσεις οι οποίες πρέπει να ερευνηθούν. Όταν έχουμε ακριβή στοιχεία θα επανέλθουμε.

Σε ρεπορτάζ σε ιστότοπο της Κοζάνης αναφέρεται η αξιοποίηση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας από τον δήμο Κοζάνης. Αυτό με προβληματίζει έντονα και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τη νέα δημοτική αρχή Φλώρινας και ιδιαίτερα από τον Δήμαρχο. Γιατί με τέτοιες ενέργειες μπορεί ξαφνικά να δούμε τη Σχολή στη Κοζάνη.

Την ώρα που γράφεται η στήλη μας ήρθε η ανακοίνωση για τον ορισμό των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας. Τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο δικός μας εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, γεωπόνος Βασίλειος Άμπας. Βασίλη, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνεις με την ελπίδα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα αποκτήσει την αγροτική ταυτότητα που της αρμόζει.

Η καυτή πατάτα που έχει στα χέρια της η Δημοτική Αρχή του δήμου Φλώρινας είναι το περιβόητο έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας. Επειδή δεν γνωρίζουμε σε ποιά φάση βρίσκεται το σημαντικό αυτό έργο, καλό θα είναι άμεσα να γίνει ενημέρωση των δημοτών για να μην κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 954 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.