Παραπολιτικά (4/10/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ίσως πολλοί από τους αναγνώστες μας να έχετε παρακολουθήσει τις συνεντεύξεις που δόθηκαν και αφορούσαν το έργο που πρόκειται να γίνει στην Αγία Όλγα, κάτι που θα απασχολήσει και το επόμενο φύλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έχει γίνει. Γιατί η κ. Ζεμπιλιάδου κάλεσε τους δημοσιογράφους και κατήγγειλε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ; Ούτε τα αρχικά 300.000 ευρώ αλλά ούτε και τα συμπληρωματικά 100.000 ευρώ έχουν ξοδευτεί για το έργο, γιατί εξαρχής η πρόταση απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή παρακολούθησης. Δικαιολογημένα αναρωτιέται ο κόσμος, προς τι τόσος ντόρος; Μήπως η κ. Ζεμπιλιάδου λειτουργεί όπως όλοι οι προηγούμενοι για να πάρει και τη Σχολή Καλών Τεχνών στην Κοζάνη;

Φυσικά, στα ερωτήματα που θέσαμε στην κ. Ζεμπιλιάδου μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, δεν πήραμε ικανοποιητικές απαντήσεις. Δηλαδή, ποιος είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου, εάν έχει υλοποιηθεί το έργο, αν ξοδεύτηκαν τελικά τα κονδύλια και εάν πρόκειται να χαθεί το έργο. Προκύπτουν συνεπώς δικαιολογημένα οι προβληματισμοί που καταθέσαμε στο προηγούμενο σχόλιο. Γιατί τέτοιο κυνήγι για το έργο της Αγίας Όλγας; Λογικό είναι να λειτουργεί όπως όλοι οι προηγούμενοι, ως κοζανίτισσα, εμείς όμως δεν κοιμόμαστε.

Επειδή η κ. Ζεμπιλιάδου μίλησε για απευθείας αναθέσεις, εγώ δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτά που έγιναν στα Γρεβενά, και βάσει βουλεύματος του εφετείου Κοζάνης, κατηγορείται πλέον ο πρώην Νομάρχης και Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κιουπτσίδης για έργα που ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Και μάλιστα όχι ένα, ούτε δύο, αλλά έξι έργα! Και δεν είναι ο μόνος! Στην πολυετή θητεία μου στη δημοσιογραφία, βίωσα πολλές καταστάσεις και κατέγραψα πολλά έργα ανύπαρκτα και στην περιοχή μας. Γιατί, όπως μου έλεγε ένας καλός μου φίλος, «με τις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων, πολλοί τοπικοί άρχοντες πήραν διδακτορικό στα έργα με απευθείας αναθέσεις και τα ανύπαρκτα έργα.

Το ΠΜΣ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στο Συνέδριο με τίτλο “Η Δυτική Μακεδονία στη Δεκαετία 1940-50”. Είναι απορίας άξιον το πώς στην αφίσα που λάβαμε έγινε η επιλογή ενός μέσου ενημέρωσης, και μάλιστα σαν συνδιοργανωτή του συνεδρίου, χωρίς να ειδοποιηθούν τα υπόλοιπα μέσα. Το ερώτημα που θέτω, και για το οποίο περιμένω απάντηση από τους διοργανωτές, είναι με ποιόν τρόπο έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου συνδιοργανωτή; Η συγκεκριμένη ενέργεια μου θυμίζει τις παλιές κακές εποχές του Πανεπιστημίου, όταν λειτουργούσε ως γκέτο, απομονωμένο από την τοπική κοινωνία. Εύχομαι η ενέργεια αυτή να μην είναι η αρχή μιας αντίστοιχης κατάστασης που θα απομακρύνει εκ νέου το Πανεπιστήμιο από τους πολίτες της Φλώρινας.

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα των Σαρισών, που κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του ευρωπαϊκού κυπέλλου E.T.T.U. Cup, για πρώτη φορά και μάλιστα στην πρώτη ιστορική συμμετοχή της στον θεσμό. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, για την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον κόσμο της Φλώρινας που δεν φρόντισε να γεμίσει το ΔΑΚ, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την υπερπροσπάθεια των κοριτσιών. Με τέτοιες συμπεριφορές, δεν μπορούμε να μιλάμε για αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας. Εμείς θα ευχηθούμε στα κορίτσια κάθε επιτυχία στην επόμενη φάση των αγώνων, με την ελπίδα, αν περάσουν, να μην ξαναδούμε μισοάδειες κερκίδες στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *