Παραπολιτικά (5/2/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Από τότε που ξεκίνησε η λανθασμένη κατασκευή του κάθετου άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα, πέρασαν περίπου 25 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα ακούω από τους τοπικούς άρχοντες να ασχολούνται με τη νέα χάραξη, για να διορθώσουν το αρχικό λάθος. Μελετούσαν νέα χάραξη που θα περνούσε από το Λιμνοχώρι και τους Ανάργυρους για να φτάσει στην Πτολεμαΐδα. Τελευταία, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ έκανε μελέτη για το κομμάτι Αμμοχώρι – Ξινό Νερό, που θα περνούσε από το Φλάμπουρο. Τελικά, στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια ακούσαμε ότι επανέρχονται στην αρχική χάραξη, η οποία θα περνάει δίπλα από τα ορυχεία της ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ και θα καταλήγει στο Αμμοχώρι. Έστω και έτσι, επιτέλους, ας γίνει πράξη η πρόβλεψη ότι στο τέλος του 2022 θα δημοπρατηθεί το συγκεκριμένο έργο. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα να κατασκευάζεται η σήραγγα Κλεισούρας και τα δικά μας κομμάτια στους οδικούς άξονες Φλώρινα – Πρέσπα και Φλώρινα – Πτολεμαΐδα να μην έχουν ακόμα ολοκληρωμένες μελέτες. Δεν θα ψάξω τους υπεύθυνους αλλά σίγουρα πολλοί τοπικοί μας άρχοντες, διαχρονικά, έχουν τεράστιες ευθύνες για την απομόνωση της Φλώρινας.

Πολλά προβλήματα φαίνεται να δημιουργεί στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμυνταίου η επιχείρηση “ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ”. Το γεγονός της αντικατάστασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας προκάλεσε αντιδράσεις σε πολλούς από τους συνεργάτες του Δημάρχου και αυτό φαίνεται από την απουσία τους στη κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Εύχομαι, προς όφελος του Δήμου, να ξεπεραστούν ανώδυνα τα προβλήματα που προέκυψαν από την αλλαγή της διοίκησης της εταιρίας. Το γεγονός ότι πρόεδρος στο Δ.Σ. της εταιρίας αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος σημαίνει ότι τα όποια προβλήματα με τη διοίκηση θα διορθωθούν.

Το Σάββατο θα βρίσκεται στο Αμύνταιο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, στην κοπή της βασιλόπιτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Αμυνταίου της Νέας Δημοκρατίας. Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη, επαναφέρω στη μνήμη σας τις δηλώσεις που είχε κάνει προεκλογικά, τον Μάιο του 2019, στην Τοπική Κοινότητα Αναργύρων. Είναι μια καλή ευκαιρία, τώρα που η Νέα Δημοκρατία είναι κυβέρνηση, να του υπενθυμίσουμε όλοι μας τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε…

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις των επιτροπών Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίες θα καθορίσουν το πλαίσιο λειτουργίας της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών. Εγώ θα υπενθυμίσω ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο επιζητά η πλειοψηφία των κατοίκων της Πρέσπας και εύχομαι να υλοποιηθεί άμεσα, μήπως τελικά επιφέρει την προσδοκώμενη ανάπτυξη για την περιοχή.

Ημέρες μεταλιγνιτικής περιόδου ζουν οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Μελίτης. Η προσωρινή παύση της λειτουργίας του ΑΗΣ Μελίτης και το παράλληλο κλείσιμο του ορυχείου της Αχλάδας έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή και οι εργαζόμενοι στα ορυχεία αναζητούν λύσεις για την επόμενη μέρα μετά το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου. Μου ‘λεγε ένας κάτοικος της Μελίτης: «Θα αγοράσουμε πρόβατα και αγελάδες, το πρόβλημα μας όμως είναι με τι θα τα ταΐζουμε αφού χάθηκαν πολλές αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή λόγω της παρουσίας της ΔΕΗ και των ορυχείων…”

«Έχω αυξημένες απαιτήσεις από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας. Δεν ανέχομαι στο σπίτι μου να υπάρχει τέτοια ανακατωσούρα», δήλωσε ο Γιώργος Κασαπίδης, μιλώντας στην εκπομπή “Επί Παντός” του Top Channel. Αγαπητέ φίλε Γιώργο, θυμάσαι τι σου έλεγα πριν αναλάβεις την Περιφέρεια; Πολλοί προκάτοχοί σου ήθελαν να κάνουν πολλά. Σκόνταφταν όμως στο ερώτημα «ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ;;;».

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *