Παραπολιτικά (5/6/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όσοι πιστεύουν ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε είναι βαθιά νυχτωμένοι! Από τη Δευτέρα, στα πηγαδάκια, οι συζητήσεις ξεκίνησαν με επίκεντρο τις εθνικές εκλογές που θα γίνουν σε περίπου έναν μήνα. Είναι λίγο περίεργο το ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των υποψήφιων βουλευτών, αλλά το πιθανότερο είναι, τουλάχιστον για τη Νέα Δημοκρατία, να ανακοινωθούν λίγα ώρες μετά τη συγγραφή του συγκεκριμένου σχολίου. Οι καλά γνωρίζοντες επιμένουν ότι οι δύο Γιάννηδες θα στελεχώσουν τελικά το ψηφοδέλτιο. Σίγουρη επίσης θεωρείται η κ. Τάχου, άρα αναμένουμε το όνομα μιας ακόμα γυναίκας. Για τα υπόλοιπα κόμματα δεν γνωρίζουμε κάτι ακόμα. Για το ΚΙΝΑΛ είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα τριών ανδρών. Δεν γνωρίζουμε αν παραμείνει η σύνθεση ως έχει, πάντως σίγουρα θα συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο με μία τουλάχιστον γυναίκα. Όσος αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, εκτός του κ. Σέλτσα και της κ. Πέρκα, για τις άλλες θέσεις είμαστε σε αναμονή…

Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε ένα «θερμό πολιτικό» καλοκαίρι, άσχετα αν σήμερα, 4 Ιουνίου, οι σόμπες, ειδικά στα ορεινά χωριά, πάνε… σύννεφο! Μου είπε ένας γέροντας: «Ανάψαμε 5 Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα η σόμπα καίει ανελλιπώς, τα ξύλα τελειώνουν και αν συνεχίσει τα ίδια τερτίπια ο καιρός της επόμενες μέρες, τότε… αλίμονο μας!

Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ολοκληρώθηκαν σε ήρεμο κλίμα, με μικροεκπλήξεις, ιδιαίτερα σε επίπεδο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων. Το άσχημο είναι ότι μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουμε όλα τα ονόματα αυτών που θα στελεχώσουν τα δημοτικά συμβούλια. Ο κόσμος σε αυτές τις εκλογές επέλεξε, κατά βάση, νέα πρόσωπα, σε όλα τα επίπεδα, κάτι που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα όλους αυτούς που επί σειρά ετών βρίσκονται στο πολιτικό προσκήνιο και, μάλλον, έχουν κουράσει.

Για να κλείσω με το κεφάλαιο «Αυτοδιοικητικές Εκλογές», όσοι ακούμπησαν στον ΣΥΡΙΖΑ, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν είχαν καλή τύχη. Δεν ξέρω αν κάποιοι από αυτούς βλέπουν στο βάθος το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή…

Εδώ και 25 χρόνια ακούω ότι υπάρχουν προβλήματα στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αναλώσιμου εξοπλισμού. Δυστυχώς, πληροφορούμε και σήμερα ότι σε κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας αναβάλλονται ραντεβού γιατί δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα αναλώσιμα! Δεν γνωρίζω εάν αυτό οφείλεται σε κακό προγραμματισμό ή στην έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης. Όπως και να’ χει όμως, μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών, ώστε να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.