Παραπολιτικά (5/8/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μία τυχαία συνάντηση με γυναίκες τοπικών κοινοτήτων της ΠΕ Φλώρινας , οι οποίες επέστρεφαν με τουριστικό λεωφορείο στη Φλώρινα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Όταν πληροφορήθηκα ότι δεν επιστρέφουν από τουριστική εξόρμηση αλλά από την εργασία τους σε κονσερβοποιείο της Πέλλας, θυμήθηκα, όταν ήμουν μαθητής του δημοτικού σχολείου πριν 60 χρόνια, νέοι και νέες της περιοχής για έναν μήνα, μετακόμιζαν στη Βέροια και εργάζονταν στη συγκομιδή των ροδάκινων, για να βγάλουν τα προς το ζην για εκείνη την περίοδο. Τη δουλειά αυτήν που κάνουν σήμερα οι συγκεκριμένες γυναίκες, όλα τα προηγούμενα χρόνια την έκαναν αλλοδαποί και το συνάλλαγμα έφευγε στις χώρες τους. Δεν ξερω αν αυτή η επιλογή οφείλεται στην αύξηση της ανεργίας και στην έλλειψη χρημάτων το σίγουρο είναι ότι το συνάλλαγμα παραμένει στην χώρα μας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό με τις γυναίκες που μετακινούνται καθημερινά, για να εργαστούν σε εργοστάσιο παραγωγής κομπόστας,  θα έλεγα ότι καλό θα είναι και οι νέοι μας να το σκεφτούν σοβαρά,να οργανωθούν, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν ό,τι αγρόκτημα κατέχουν και για να μην οδηγηθούν στην ανεργία, καμία δουλειά δεν είναι ντροπή ούτε αυτή του κτηνοτρόφου.

Διάβασα με ενδιαφέρον τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Αντιπολίτευση του Δήμου Φλώρινας. Δεν ξέρω αν προβληματίστηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας αλλά καιρός είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, γιατί καμία δημοτική αρχή δεν αποδίδει, αν εργάζεται ένας, άντε δυο άτομα.

Σε άλλη μια Συνέντευξη, όπως αυτή που παραχώρησε ο κ. Κωνσταντινίδης, άκουσα προτάσεις για τη συνέχιση άμεσα του έργου της Τηλεθέρμανσης Φλώρινας. Δεν είμαι καθόλου ευτυχής, γιατί επί σειρά ετών έκανα επισημάνσεις ότι η Τηλεθέρμανση Φλώρινας είναι ένα έργο που δεν θα γίνει ποτέ. Και δυστυχώς δικαιώθηκα. Εκείνο που ειλικρινά με λυπεί είναι ότι θάψαμε 20.000.000 για τον αγωγό, που εάν τα είχαμε διαθέσει για ασφαλτοστρώσεις, η πόλη της Φλώρινας θα ήταν ένα στολίδι. Δυστυχώς και εκεί έχουμε σοβαρό πρόβλημα, γιατί η λακκούβα στο περιβόητο μεγάλο έργο ανάπλασης των δρόμων του ποταμού Σακουλέβα απέτυχε παταγωδώς και κανείς μέχρι σήμερα δεν απολογήθηκε για τη λανθασμένη επιλογή.

Τη Δευτέρα απολαύσαμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο και, όπως πληροφορήθηκα, πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας και βρέθηκαν στην ελληνιστική πόλη. Όπως έμαθα και εκεί ο κορωνοίος έκανε το θαύμα του. Εξαιτίας του δεν έγιναν οι ξεναγήσεις που πολλοί από τους επισκέπτες ανέμεναν με ενδιαφέρον. Στους μισούς πάντως από τους ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως πληροφορήθηκα, οι υπεύθυνοι δεν φοβήθηκαν τον κορωνοιό και έκαναν κανονικά τις εκδηλώσεις.

Δυστυχώς άσχημη ήταν η κατάληξη του νεαρού από το Βαρικό, ο οποίος σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις υπέστη δηλητηρίαση από μανιτάρι. Το τελευταίο δεκαήμερο το μανιτάρι λόγω των καιρικών συνθηκών ήταν ένα καλό έσοδο για πάρα πολλούς ερασιτέχνες μανιταράδες. Εκείνο όμως που πρέπει να γνωρίζουν καλά, είναι τα μανιτάρια που συγκεντρώνουν να μην ανήκουν στην κατηγορία των θανατηφόρων.

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.