Παραπολιτικά (6/1/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Θα σας μεταφέρω έναν διάλογο που είχα με μία συνδημότισσά μας την οποία συνάντησα στον δρόμο Φλώρινας – Σκοπιάς να κάνει τον περίπατό της. Μου είπε το εξής καταπληκτικό: «Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ασχολείται επί εβδομάδες με το πότε θα ανοίξουν τα νυχάδικα και να κρατάει κλειστούς τους Ιερούς Ναούς; Σε παρακαλώ, θέλω αυτόν τον προβληματισμό μου να τον μεταφέρεις μέσα από την εφημερίδα σου στους αρμοδίους, μήπως αντιληφθούν το μέγεθος της ανεύθυνης απόφασης που έχουν πάρει». Επειδή επισκέφθηκα όλους τους Ναούς της πόλης την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και είδα από κοντά ότι λειτούργησαν τηρώντας όλα τα μέτρα, ναι, η αγανακτισμένη κυρία είχε απόλυτο δίκιο.

Την ώρα που έγραφα την προηγούμενη επισήμανση βγήκε η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα με αφορμή τις αιφνιδιαστικές Κυβερνητικές ανακοινώσεις και την απαγόρευση της Θείας λειτουργίας παρουσία πιστών την ημέρα των Θεοφανείων. Αποφάσισε ομόφωνα και «εμμένει σε όσα συμφωνήθηκαν αρχικώς με την Πολιτεία και εντέλλεται οι Ιεροί Ναοί να παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των υδάτων εντός των Ιερών Ναών της Εορτής των Θεοφανείων». Περιμένω με ενδιαφέρον την αντίδραση της Κυβέρνησης στην απόφαση της Εκκλησίας.

Η Ιερά Σύνοδος στέλνει και ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Στο τρίτο σκέλος της απόφασης αναφέρει τα εξής: Κάνει «έκκληση τόσο προς την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως όσο και προς την Ελληνική Κυβέρνηση να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους». Αλλότριους σκοπούς διαβάζω! Και ζητάω κι εγώ με τη σειρά μου να σταματήσει η κυβέρνηση το επικοινωνιακό παιχνίδι που έχει στήσει με αφορμή την άφιξη των εμβολίων στη χώρα.

Και μιας και μιλήσαμε για τα εμβόλια, να αναφέρω πως και το νοσοκομείο της Φλώρινας, όπως πολλά άλλα νοσοκο- μεία στη χώρα, είχε προ- ετοιμασθεί να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του προσωπι- κού τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Τελικά ούτε στην πόλη μας έφτασαν τα εμβόλια. Μήπως τελικά τα έστειλαν με Courier; Ακούω πως θα είναι εδώ την ερχόμενη Πέμπτη (07/01)…

Είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση αγνοεί τη Δυτική Μακεδονία, Ούτε στο πρώτο κυβερνητικό σχήμα αλλά ούτε και στον ανασχηματισμό τοποθετήθηκε κάποιος από τους βουλευτές της περιοχής μας σε υπουργική θέση. Οι περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί είναι από τη Νότια Ελλάδα και την Κρήτη. Καημένοι Βορειοελλαδίτες…

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.