Παραπολιτικά (6/12/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πολύς λόγος έγινε για τη μικρή συμμετοχή των Φλωρινιωτών στο συλλαλλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας με αφορμή πώλησης μονάδων της ΔΕΗ. Ενοχλημένοι εμφανίστηκαν κυρίως οι συνδικαλιστές οι οποίοι, κλεισμένοι τόσον καιρό στον πολυτελή τους μικρόκοσμο, δεν αναζήτησαν ποτέ τους λόγους και τις αιτίες αυτής της συμπεριφοράς των Φλωρινιωτών.

Μου έλεγε ο φίλος μου ο Πέτρος, ο οποίος δεν συμμετείχε: «Γιατί να πάω στο συλλαλητήριο; Να αγωνιστώ για να παίρνουν τη μερίδα του λέοντος οι ΔEHτζήδες;». «Τι εννοείς;», τον ρωτάω. «Να σου πω», μου απαντάει. «Επιστρεφόμενα πήρα εγώ, επιστρεφόμενα πήρε και ο ΔEHτζής. 200 ευρώ εγώ, 3000 ο ΔEHτζής! Εξ’ άλλου, μέχρι σήμερα η ΔΕΗ δεν έχει προσφέρει τίποτα για να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας στην περιοχή. Το μόνο που βλέπω να αυξάνεται είναι η ρύπανση και η καταστροφή του περιβάλλοντος.»

ΔΕΗ - ΑΗΣ ΜελίτηςΔεν μπορώ να μην σχολιάσω και αυτό που μου είπε καλός φίλος από τη Βεύη: «Δεν ξέρω τι θέλουν οι ΔΕΗτζήδες. Εμείς δουλειά θέλουμε και δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα μας τη δώσει. Ποιος θα αξιοποιήσει τα ορυχεία που εδώ και δεκαέξι χρόνια παραμένουν ανενεργά; Μπορεί να μην παίρνω τα τρελά λεφτά μεροκάματο που δίνει η ΔΕΗ, αλλά και τα 700 ευρώ που θα μου δίνει ένας ιδιώτης για μένα θα είναι σωτηρία, αφού μέχρι στιγμής δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώπουλο στο σπίτι.»

Δεν κρίνω αν οι παραπάνω σκέψεις είναι σωστές ή όχι. Το συμπέρασμα όμως που βγαίνει από τις συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής είναι ότι θέλουν δουλειά. Φαίνεται πως εκείνο που προέχει σήμερα γι’ αυτούς είναι να λειτουργήσουν τα ορυχεία, που είναι ανενεργά από το 2001, ανεξάρτητα αν αυτός που θα τα λειτουργήσει θα είναι η ΔΕΗ ή ο οποιοσδήποτε ιδιώτης.

Παραμένοντας στο συλλαλητήριο της Φλώρινας, θέλω να σχολιάσω λίγο την παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια σας λέω. Με καμία κυβέρνηση δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους. Μια θέση του τύπου «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Από τη μία δηλώνουν ότι είναι με το μέρος των εργαζομένων και από την άλλη θα πάνε σαν τις γατούλες να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την πώληση της ΔΕΗ.

Εδώ που τα λέμε, αν υποθέσουμε ότι δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο και πέσει η κυβέρνηση, μήπως και η άλλη που θα προκύψει θα κάνει κάτι διαφορετικό; Η ΔΕΗ είναι στο πρόγραμμα να πουληθεί γιατί έτσι ορίζουν οι αφεντάδες. Οι παλιοί λέγανε: «Mοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα». Πάει πολύς καιρός που δεν χορεύουμε μοναχοί μας. Άλλοι βαράνε τον σκοπό και οι γατούλες της βουλής ακολουθούνε. Τι να σου κάνουν και οι δικοί μας. Ήρωες θα το παίξουνε; Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες… ουπς… για βουλευτές ήθελα να πω…

Παρακολούθησα ολόκληρη τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα το κτήριο της Αγίας Όλγας. Τελικά δικαιωθήκαμε όσοι υποστηρίζαμε ότι η κ. Ζεμπελιάδου σκοπίμως ανακίνησε το θέμα με τη χρηματοδότηση του έργου της Αγίας Όλγας γιατί είχε τον δικό της σκοτεινό σκοπό που ήταν η μεταφορά στο εγγύς μέλλον της Σχολής Κάλων Τεχνών στην Κοζάνη.

Τα βρήκε όμως σκούρα όταν ο υπεύθυνος της επιτροπής παρακολούθησης του Τοπικού Πόρου κ. Χαραλαμπίδης υποστήριξε με στοιχεία πως, από τα εκατοντάδες έργα που υλοποιούνται μέσω του Τοπικού Πόρου, τα μισά, μην πω και παραπάνω, έργα υλοποιήθηκαν ακριβώς όπως και η Αγία Όλγα. Εκείνα όμως αφορούσαν την Κοζάνη (όπως π.χ. η Κο(υ)μπίνα που αγοράστηκε με χρήματα του Τοπικού πόρου για λογαριασμό Αγροτικού Συνεταιρισμού), οπότε δεν προβλημάτισαν την κυρία Ζεμπελιάδου.

Και η κυρία Ζεμπελιάδου, εντός δικαίου, αγωνίζεται για τον τόπο της. Οι δικοί μας όμως εδώ οι Φλωρινιώτες, που ταυτίστηκαν με τις απόψεις της κ. Ζεμπελιάδου, έχουν κάτι να πουν;

Σημαντική για την εξέλιξη της πορείας του περιφερειακού συμβουλίου υπήρξε και η παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γιώργου Αντωνιάδη, ο οποίος τάραξε ακόμα περισσότερο τα ήδη ταραγμένα νερά, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση. «Είναι μια μαύρη μέρα για το πανεπιστήμιο, μια μαύρη μέρα για τη Φλώρινα», ανέφερε λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης ο κ. Αντωνιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο εις βάρος της Φλώρινας και του
Πανεπιστημίου, συμπληρώνοντας πως δε θα συνηγορήσει με τα σκοτεινά κέντρα, κι αποχώρησε χωρίς να ψηφίσει στο ένα και μοναδικό θέμα συζήτησης της συνεδρίασης.

Κλείνοντας, παραθέτουμε φωτογραφία που αλιεύσαμε από το facebook και πιο συγκεκριμένα από το σατυρικού περιεχομένου προφίλ “Τρολλάκης”.

Μετά τη συζήτηση για τον τοπικό πόρο

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *