Παραπολιτικά (6/6/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Είμαστε ακριβώς 24 ώρες πριν από το συλλαλητήριο που πρόκειται να γίνει στην πόλη της Φλώρινας για το όνομα της Μακεδονίας. Δυστυχώς, από την επαφή με τους πολίτες της περιοχής, οι 8 στους 10 δεν γνωρίζουν τίποτα. Ούτε που θα γίνει, ούτε ποιός το διοργανώνει, ούτε ποιοί θα μιλήσουν. Είναι κρίμα να αποτύχει μια διαμαρτυρία που αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.

Παραμένουμε στο θέμα γιατί, εκτός από όσα προανέφερα, το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι παρόμοιο συλλαλητήριο, την ίδια ώρα, πρόκειται να γίνει και στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Αλήθεια, ποιανού ιδέα ήταν αυτή η οργάνωση; Αναρωτιέμαι ποιά πόλη θα επιλέξουν για να διαμαρτυρηθούν οι κάτοικοι του Δήμου Αμυνταίου. Εύχομαι την επόμενη εβδομάδα να σχολιάζουμε θετικά την παρουσία του κόσμου στα συλλαλητήρια, παρά την ανοργανωσιά γιατί ενδεχόμενο μικρής συμμετοχής θα είναι μεγάλο πλήγμα για όλους όσους εναντιώνονται, και είναι πάρα πολλοί, στην ονομασία των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία.

Είναι λογικό μετά και τις τελευταίες εξελίξεις να επανέλθω στο θέμα του έργου της τηλεθέρμανσης. Δυστυχώς, ενώ έκλεισαν τον δρόμο από την Παλαίστρα μέχρι τη διασταύρωση για την τοποθέτηση του αγωγού, εδώ και δέκα μέρες ο κόσμος των γύρω τοπικών κοινοτήτων που μετακινείται προς την πόλη της Φλώρινας και αντίστροφα, εκτός της ταλαιπωρίας, αφού διασχίζει αγροτικούς δρόμους, αναπνέει σκόνη, όχι την αφρικανική, αλλά αυτήν που σηκώνουν τα αυτοκίνητα. Μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες, Τροχαία και Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πρέπει να πιέσουν για να αποκατασταθεί το κομμάτι του δρόμου και να δοθεί στην κυκλοφορία μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τον εργολάβο;

Ήδη από προχθές, έχουμε μπει στην καλοκαιρινή περίοδο. Μου ‘λεγε φίλος μου να γράψουμε κάτι για τα μηχανάκια που κυκλοφορούν στην πόλη της Φλώρινας και ειδικότερα τις ώρες κοινής ησυχίας. Δημιουργούν πολλά προβλήματα με τους θορύβους από τις εξατμίσεις τους.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο πρόβλημα με τον θόρυβο από τα μηχανάκια, μεγάλο πρόβλημα δημιουργούν και τα τρακτέρ, που την περίοδο αυτή, λόγω των αγροτικών εργασιών, κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να έχουν τον κατάλληλο φωτισμό και πολλές φορές τα βράδια με τα φανάρια τους τυφλώνουν τους οδηγούς ΙΧ αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *