Παραπολιτικά 7/10/2020

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με αφορμή την απευθείας μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων του Δήμου Φλώρινας κάθισα και παρακολούθησα την τελευταία συνεδρίαση που φυσικά έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν μπορώ να μην επισημάνω αυτό που διαπίστωσα ότι δηλαδή, πλέον, δημοτικοί σύμβουλοι νέοι σε ηλικία έκαναν σημαντικές τοποθετήσεις για διάφορα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κάτι που στο παρελθόν, όταν διαθέταμε ώρες ολόκληρες για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, δεν γινόταν. Θυμάμαι καλά ότι παλαιότερα, ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι έπαιρναν τον λόγο και οι περισσότεροι από αυτούς έλεγαν τα ίδια πράγματα μόνο και μόνο για να ακουστεί η φωνή τους.

Μεγάλη έκταση πήρε το θέμα με την εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης της μελέτης για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας όπου ως γνωστόν (το είχαμε επισημάνει κιόλας) δεν είχαν προσκληθεί δημοσιογράφοι. Για το πως βρέθηκε ένα μέσο ενημέρωσης στη συγκεκριμένη εκδήλωση, σε επικοινωνία που είχε μαζί μας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, μας διαβεβαίωσε ότι θα ερευνήσει αν πράγματι εστάλλει μία και μοναδική πρόσκληση. Αυτό που έκανε ο Πρύτανης τον τιμά και περιμένουμε την απάντηση του.

Είναι γεγονός ότι η εικόνα στην πόλη της Φλώρινας με τις ασφαλτοστρώσεις αλλάζει ριζικά. Πολλά χρόνια είχα να δω τόσο σημαντικές παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης. Η οδήγηση πλέον είναι πιο ευχάριστη γιατί είχαμε καταστρέψει τα αυτοκίνητα μας στους βομβαρδισμένους δρόμους. Το μόνο πρόβλημα που απομένει μέσα στην πόλη είναι οι κακοτεχνίες στους δυο παραποτάμιους δρόμους του Σακουλέβα. Ένας καινούργιος δρόμος που σε ελάχιστο χρόνο καταστράφηκε και δεν είδα να απολογείται κανείς για αυτήν την κακοτεχνία.

Ευχάριστα είναι τα νέα από τη δοκιμή που έγινε στη λειτουργία του Σταθμού με βιομάζα για την τροφοδοσία των τηλεθερμάνσεων στο Αμύνταιο. Με σύμμαχο τον καλό καιρό μέχρι σήμερα φαίνεται ότι όλα θα είναι έτοιμα όταν τα νοικοκυριά στο Αμύνταιο, τη Λεβαία και τον Φιλώτα χρειαστούν θέρμανση.

Πολύς λόγος είχε γίνει για τη διάβαση με τη γείτονα χώρα στην περιοχή της Πρέσπας. Οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν ότι με την οδική σύνδεση που θα γίνει με τη Βόρεια Μακεδονία στην περιοχή θα αυξηθεί σημαντικά η τουριστική κίνηση και μάλιστα πολλοί έχουν ξεκινήσει και επενδύσεις. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για ένα έργο το οποίο μάλλον θα μείνει στα χαρτιά. Και σε αυτή τη περίπτωση είχαν διατεθεί αρκετά ευρώπουλα για την αρχική διευθέτηση του δρόμου. Εαν συγκεντρώναμε τα εκατομμύρια που έχουν σπαταληθεί στην Π.Ε. Φλώρινας θα είχαμε την καλύτερη τηλεθέρμανση στα πρότυπα της Σουηδίας (βλέπε αγωγό μεταφοράς τηλεθέρμανσης, κλειστό κολυμβητήριο, φράγματα, δρόμος Ακρίτα-Βίγλα και πολλά άλλα).

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.