Παραπολιτικά (7/11/2018)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με ασυνήθιστες για την εποχή καιρικές συνθήκες πραγματοποιούνται φέτος οι επετειακές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της περιοχής μας. Παρ’ όλα αυτά, τα παραπολιτικά πάνε… σύννεφο. Από πού να ξεκινήσουμε; Στην τοπική Κοινότητα Κέλλης, μερίδα τοπικών αρχόντων σνόμπαρε τις εκδηλώσεις. Ο πρόεδρος βέβαια κατάφερε και φέτος να κερδίσει τις εντυπώσεις αφού είχε για ακόμα μια φορά κεντρική προσκεκλημένη την Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Δεν είδαμε αυτού του επιπέδου εκπρόσωπο της κυβέρνησης σε Αμύνταιο και Βεύη. Και δεν γνωρίζω ακόμα ποιος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της πόλης της Φλώρινας.

Ένα άλλο θέμα, που επίσης σχολιάζεται αρνητικά, είναι το πρόβλημα που δημιουργείται με τα στεφάνια των επισήμων. Εγώ πάντως, παρουσία όλων των τοπικών αρχόντων στην Τοπική Κοινότητα Βεύης, παρότρυνα τους βουλευτές μας να κάνουν πρόταση στο κοινοβούλιο έτσι ώστε να γίνεται κατάθεση ενός μόνο στεφανιού, εκ μέρους όλων των φορέων. Γιατί έτσι, και περικοπές θα έχουμε στις δαπάνες αλλά και δεν θα μπερδεύουν τα στεφάνια οι τελετάρχες. Με όλα αυτά που γίνονται με τα στεφάνια, θα τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, δίνοντας το αίμα τους για την ελευθερία της πατρίδας.

Είχα την αίσθηση, με όσα άκουσα από τα ΜΜΕ, ότι υπήρξε ευτυχής κατάληξη στη συμφωνία μεταξύ της πολιτείας και της εκκλησίας. Όταν, όμως, στην Τοπική Κοινότητα Βεύης, ρώτησα τον Σεβασμιότατό μας πώς είδε τη συμφωνία, μου είπε: «Θα την κρίνει η Ιερά Σύνοδος, γιατί τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα!». Εκείνοι πάντως που πρέπει να θορυβήθηκαν είναι οι ιερείς μας, γιατί τους κόβεται ο δημόσιος μισθός. Βέβαια, θα υπάρχει επιχορήγηση από πλευράς κράτους για τους μισθούς, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τη βεβαιότητα του μισθού που απολάμβαναν μέχρι σήμερα.

Έμαθα ότι το μεγάλο έργο του Δήμου Φλώρινας για την ασφαλτόστρωση δρόμων σε Τοπικές Κοινότητες, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, ο εργολάβος το χτύπησε με πολύ μεγάλη έκπτωση, περίπου στα μισά. Μήπως θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προσέχουν επιμελώς τι είδους εργασίες θα γίνουν; Για να μην φτάσουμε στο σημείο, όπως έγινε με τον δρόμο κατά μήκος του Σακουλέβα, να καταστρέφουμε εκ νέου τα αυτοκίνητά μας μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Μία πολύ καλή δουλειά από τον εργολάβο έγινε στον οδικό άξονα Δροσοπηγή – Βίτσι, όπου όσοι ταξιδεύουν μπορούν πλέον με άνεση να απολαύσουν την καταπληκτική διαδρομή.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *