Παραπολιτικά (7/12/2022)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παρακολούθησα από κοντά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στη Φλώρινα. Βίωσα τη μεγαλύτερη αντίφαση από τις τοποθετήσεις των διαμαρτυρόμενων πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη λειτουργία ή μη του λιγνιτωρυχείου της Αχλάδας. Ένας πρώην εργαζόμενος, ιδιοκτήτης φορτηγού δήλωνε στον κ. Τσίπρα ότι βρίσκεται σε απελ- πιστική κατάσταση γιατί είναι άνεργος εξαιτίας του γεγονότος ότι το λιγνιτωρυχείο είχε σταματήσει τη λειτουργία του τους τελευταίους μήνες. Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αχλάδας παρέδωσε υπόμνημα στον κ. Τσίπρα στο οποίο αναφέρονται όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αχλάδας από τη λειτουργία του ορυχείου. Ήθελα να ξέρω ποια θα ήταν η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εάν οι πολίτες του εμπιστεύονταν την κυβερνητική εξουσία. Προς το παρόν, όλοι οι κυβερνώντες μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να βρουν τη χρυσή τομή και να επιλύσουν οριστικά το πρόβλημα έτσι ώστε και οι κάτοικοι της Αχλάδας να ικανοποιηθούν και οι εργαζόμενοι στο λιγνιτωρυχείο να συνεχίσουν κανονικά τη δουλειά τους.


Μεγάλη γκρίνια προκάλεσε σε πολίτες του Δήμου Αμυνταίου η απόφαση των υπευθύνων που κα- θόρισαν το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στην περιοχή μας, να επισκεφθεί ιδιωτικό οινοποιείο στον Αγ. Παντελεήμονα. Θα μπορούσε, λένε συνεταιριστές της περιοχής, να επισκεφτεί το οινοποιείο της Ε.Α.Σ. Αμυνταίου δείχνωντας έτσι το ενδιαφέρον του για το σύνολο των αγροτών της περιοχής. Δεν ξέρω, αλλά δεν γίνεται σε μια επίσκεψη λίγων ωρών να ικανοποιήσει τις επιθυμίες όλων. Σημασία έχει ότι μεταφέρθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αμπελουργοί με κυρίαρχο την ακρίβεια των αγροτικών εφοδίων. Τώρα τι μπορεί να κάνει από την αντιπολίτευση, ένας
θεός ξέρει.


Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας για το έργο συνολικής αποκατάστασης του εθνικού οδικού δικτύου της περιοχής, ακούστηκαν πολύ σοβαρά πράγματα. Στην επισήμανση γιατί υπάρχει καθυστέρηση υλοποίησης των έργων, η αιτιολογία ήταν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Εγώ αναρωτιέμαι, χωρίς προσωπικό, πως θα γίνει η απορρόφηση των κονδυλίων που δικαιούμαστε εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης. Γιατί είναι γνωστό ότι έργα χωρίς μελέτες δεν πρόκειται να γίνουν. Περιμένω να δω πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, γιατί αλλιώς ευρώπουλα ΓΙΟΚ!


Είδα τον πρώην δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο στην εκδήλωση ανάμματος του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην τοπική κοινότητα Σκοπού και επειδή ξεκινάει η προεκλογική περίοδος, μάλλον επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Φλώρινας.

Ο ΗΧΩβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *