Παραπολιτικά (7/7/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το έχει η μοίρα της Φλώρινας να πληρώνει πολλές φορές τους απόδημους, επειδή οι υπηρεσίες της χώρας χρησιμοποιούν λανθασμένα στοιχεία. Αναφέρομαι στην πρωτιά που είδε το φως της δημοσιότητας ότι η περιφερειακή ενότητα Φλώρινας είναι από τις περιοχές με τους λιγότερους εμβολιασμένους. Εάν το ποσοστό που βγάζει ο ΕΟΔΥ υπολογίζεται στους 90.000 εγγεγραμμένους , βεβαίως και το ποσοστό των εμβολιασμένων θα είναι μικρό. Εάν όμως υπολογιστεί στα πραγματικά στοιχεία της απογραφής που δίνουν τη Φλώρινα με πληθυσμό 50.000 τότε ναι, θα βγει το πραγματικό ποσοστό και δεν θα είμαστε από τους πρώτους, στους μη εμβολιασμένους. Δικαιολογημένη η αντίδραση  μερίδας των τοπικών παραγόντων γιατί πράγματι με αυτόν τον τρόπο δυσφημίζεται η περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και την επομένη των εκλογικών αναμετρήσεων που δίνουν τη Φλώρινα στις περιοχές με τη μεγαλύτερη αποχή. Αυτό κάποτε πρέπει να διορθωθεί για να μην έχουμε αρνητικά αποτελέσματα που θίγουν τα συμφέροντα της περιφερειακής μας ενότητας.

Μεγάλη απογοήτευση επικρατεί στους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης με τα μέτρα που ισχύουν για τη λειτουργία τους. Μέχρι σήμερα ξέρουμε ότι λειτουργούν μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Αν όπως ακούγεται από 15 Ιουλίου μπει το κριτήριο των εμβολιασμένων και μη, όλα δείχνουν ότι η εστίαση θα πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά.

Παραμένω στο θέμα της πανδημίας, γιατί με αυτές τις μεταλλάξεις Α,Β,Γ,Δ δεν ξέρω τι θα γίνει το επόμενο διάστημα και πως θα επιβιώσουμε μέχρι να φτάσουμε στην μετάλλαξη Ω.

Σε λίγο πλησιάζουμε στα μέσα του καλοκαιριού και όπως όλα δείχνουν θα περάσουμε άλλο ένα καλοκαίρι στο καβούκι μας. Αν συνεχιστεί η κατάσταση με τον μειωμένο αριθμό των επισκεπτών από το εξωτερικό, η οικονομία της χώρας θα πληγεί σε τέτοιο βαθμό που δεν ξέρω πού θα φτάσουμε. Μπορεί εμείς εδώ να έχουμε το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και  την ντοματούλα μας, όπως έλεγε ο συγχωρεμένος Ευάγγελος Γιαννόπουλος, στις νοικοκυρές στο Ν. Χωριό, όταν ήρθε να εγκαινιάσει τις εργατικές κατοικίες, το μεγάλο πρόβλημα είναι τι θα γίνει με αυτούς που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε στους κάδους απομεινάρια, για να ψαρέψουν λίγη τροφή.

Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνονται προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις Πρέσπες 2021. Εύχομαι η μετάλλαξη Δ να μην μας κόψει τα ποδάρια, αλλά το ελάχιστο εισιτήριο που θα πληρώσουν οι πολίτες, ίσως λειτουργήσει αρνητικά στην προσέλευση του κόσμου. Προτείνουμε για να μειωθεί το κόστος των εκδηλώσεων για τη φετινή χρονιά, να αξιοποιηθεί ο,τι καλύτερο διαθέτει η Φλώρινα στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.