Παραπολιτικά (7/8/2019)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Διανύουμε μια περίοδο όπου στερεύουν οι ουσιαστικές ειδήσεις. Ευτυχώς που φέτος λειτουργεί η Βουλή το καλοκαίρι και έχουμε πολιτικές κόντρες ακόμα και σε τοπικό επίπεδο. Είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις για κάποια θέματα ουσίας που αφορούν και στην περιοχή μας, όπως για παράδειγμα η κατάργηση των διετών προγραμμάτων σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης στα πανεπιστήμια. Το θέμα όμως είναι όλα αυτά να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μην γίνεται μια αντιπαράθεση μόνο για τους τύπους και τη δημιουργία εντυπώσεων. Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή και περιμένουμε…

Μπορεί να είναι ωφέλιμη για τους πολίτες η μείωση της κατώτερης δόσης προς την εφορία από 30 σε 20 ευρώ, σίγουρα είναι ωφέλιμη η μείωση του ΕΝΦΙΑ, θα πρέπει όμως οι άρχοντες σε όλα τα επίπεδα να δουν λίγο καλύτερα την καθημερινότητα του πολίτη. Γιατί αν η μεταφορά κατάκοιτης γυναίκας με το ΕΚΑΒ από το νοσοκομείο Φλώρινας στο σπίτι της απαιτεί δέκα ώρες αναμονή (!!!), αυτό κύριοι δεν ξεπληρώνεται με τίποτα! Δεν είναι ευθύνη των εργαζομένων του ΕΚΑΒ αλλά του αρμόδιου Υπουργείου, που δεν φροντίζει για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με προσωπικό ώστε να υπάρχουν επαρκή πληρώματα ικανά να καλύψουν τις εκάστοτε ανάγκες όλο το 24ωρο.

Μένει ένας μήνας ακόμα για να αναλάβουν καθήκοντα οι νεοεκλεγμένοι στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σίγουρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων θα έχουμε αρκετά θέματα προς συζήτηση γιατί με τον νέο νόμο, παρά τις όποιες τροποποιήσεις κάνει η νέα κυβέρνηση, θα χρειαστούν απαραίτητα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προκειμένου να λειτουργήσουν οι δημοτικές αρχές. Οψόμεθα…

Μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν, οι εκδηλώσεις όμως των Πρεσπών, εδώ και 30 συναπτά έτη, παραμένουν ανεπηρέαστες από τις εκάστοτε πολιτικές εξελίξεις και διατηρούν υψηλό το επίπεδό τους. Αυτό οφείλεται κυρίως στον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Λιάνη, ο οποίος φροντίζει να κρατάει τα «Πρέσπεια» μακριά από κομματικούς χρωματισμούς, έχοντας φιλοξενήσει όλους σχεδόν τους πρωθυπουργούς, πολλούς υπουργούς καθώς και όλους τους προέδρους της Δημοκρατίας. Φέτος οι εκδηλώσεις των Πρεσπών, έχουν πλούσιο και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και θα κάνουν για ακόμα μια φορά γνωστή την περιοχή μας στα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Εμείς θεωρούμε δεδομένη της επιτυχία τους!

Δεχόμαστε πολλά παράπονα από κατοίκους της πόλης της Φλώρινας για τον θόρυβο που προκαλούν τα μηχανάκια, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες κοινής ησυχίας. Πιστεύω ότι με την αναφορά μας αυτή το μήνυμα θα πάει στους αρμόδιους και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Κλείνοντας, θα αναφερθώ για ακόμα μια φορά στις εξελίξεις σχετικά με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Εύχομαι οι λύσεις που προτείνει ο αρμόδιος υπουργός να είναι πραγματικά προς όφελος των εργαζόμενων και των πολιτών, γιατί τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα δεν φαίνεται να είναι και τόσο ικανοποιημένα από τις πρώτες ανακοινώσεις. Εύχομαι σε όλους καλό Δεκαπενταύγουστο! Θα επανέλθουμε στις 21 Αυγούστου!

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.