Παραπολιτικά (8/1/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Άλλο ένα δωδεκαήμερο εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Π.Ε. Φλώρινας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από σήμερα επιστροφή και πάλι στην κανονικότητα και δουλειά, δουλειά, δουλειά κατά τη ρήση “κάτω το κεφάλι”.

Επειδή καθημερινά ακούμε να γίνονται αναφορές από πολιτικά πρόσωπα και θεσμικούς φορείς για τη περιβόητη μεταλιγνιτική περίοδο, καλό είναι να γίνονται συχνές συναντήσεις για να καταρτιστεί σύντομα η πρόταση που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο όταν θα κλείσουν τα εργοστάσια της ΔΕΗ καθώς και τα ορυχεία της περιοχής. Επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο, σήμερα πρέπει να αποφασίσουμε πως θα πετύχουμε την καλύτερη δίκαιη μετάβαση στη νέα εποχή. Και αυτό αφορά βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, κόμματα αλλά και όλους τους πολίτες.

Διάβασα την επιστολή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς η οποία αναφέρεται στο σταμάτημα της λειτουργίας των κλειστών νοσήλειων στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Άργους Ορεστικού. Διάβασα και την απάντηση του βουλευτή της ΝΔ Καστοριάς, ο οποίος ουσιαστικά παραδέχεται το κενό που δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο κέντρο και διευκρινίζει ότι οφείλεται στο γεγονός έλλειψης φυσιάτρων, διότι μέχρι σήμερα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, το κενό το κάλυπτε η φυσίατρος από το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, της οποίας έληξε η απόσπαση και αναμένουμε την επιστροφή της. Όλα αυτά τα διάβασαν οι δικοί μας διοικούντες; Εμείς πάντως τα λέγαμε πριν έξι μήνες, ότι δηλαδή η μείωση φυσιάτρων στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου θα επηρεάσει πολλαπλά τη γενικότερη λειτουργία του κέντρου.

Και μιας και αναφερόμαστε σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αληθεύει άραγε αυτό που ακούγεται ότι ένας γιατρός στην παθολογική του Νοσοκομείου Φλώρινας κάνει αμέτρητες εφημερίες; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, που οφείλεται;

Έμαθα ότι έγινε μια πολύ καλή συζήτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη με τους εκπροσώπους του τοπικού συμβουλίου και τους δημοτικούς συμβούλους της τοπικής κοινότητας Μελίτης με μόνο θέμα το μέλλον της τηλεθέρμανσης. Εδώ και πέντε χρόνια ακούω ότι μπορεί να προχωρήσει η τηλεθέρμανση Μελίτης. Μόνο με λόγια όμως δεν γίνεται τίποτα. Και μέχρι στιγμής από έργα δεν έχουμε δει τίποτα…

Επίσης, έγινε μια πολύ σημαντική συνάντηση των βουλευτών ΝΔ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το θέμα χορήγησης καυσόξυλων σε κατοίκους τοπικών κοινοτήτων. Κατά την άποψή μου, αυτή η συνάντηση θα ήταν πιο ουσιαστική και θα έστελνε ένα ξεχωριστό μήνυμα εάν συμμετείχαν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Γιατί τα ξύλα δεν έχουν ούτε μπλε, ούτε κόκκινο, ούτε πράσινο χρώμα.

Το γεγονός ότι ο Τίμιος Σταυρός για αρκετή ώρα ήταν “χαμένος” στον ποταμό Σακουλέβα ήταν η καλύτερη προβολή της Π.Ε. Φλώρινας, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ. Την ώρα που δεν μπορούσαν οι κολυμβητές να βρουν τον Σταυρό, είχαμε απευθείας σύνδεση με την Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ1).

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχηθώ στους αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (ΑΟΦ) κάθε επιτυχία στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες όπου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.