Παραπολιτικά (8/12/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε ότι οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ πραγματικά παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Το γεγονός ότι είχαμε μεγάλη συμμετοχή, προβληματίζει και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές. Φαίνεται ότι υπάρχει μια συσπείρωση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εάν συνεχιστεί θα δυναμώσει την παράταξη που σήμερα εμφανίζει πολύ μικρά ποσοστά, όταν πριν λίγα χρόνια, ήταν κυβέρνηση.

Κατά την άποψη μου ένα μήνυμα που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα κόμματα εξουσίας, είναι ότι την πρωτιά την πρώτη Κυριακή, κατέκτησε ένας νέος υποψήφιος πρόεδρος, κάτι που ερμηνεύεται ως προβληματισμός των πολιτών που αναζητούν νέα πολιτική δύναμη, που να μην έχει σχέση ούτε με τη Νέα Δημοκρατία ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα θα περιμένουμε και τη δεύτερη Κυριακή, έτσι ώστε να δούμε αν ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται πίσω από τον συνυποψήφιό του κ. Ανδρουλάκη, θα ανατρέψει τη διαφορά των 9 μονάδων και θα κόψει πρώτος το νήμα για να επανέλθει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είδωμεν.

Την εβδομάδα αυτή συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας. Πολύς λόγος γίνεται για την προσέλευση νέων επενδυτών, αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα διατεθούν στην περιοχή χιλιάδες ευρώπουλα για επενδύσεις. Για αναπληρωθεί το κενό από το κλείσιμο των εργοστασίων της ΔΕΗ, οι επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν, εάν γίνουν, θα πρέπει να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και να μη μετατρέψουν τη Δυτική Μακεδονία σε έναν πελώριο σκουπιδότοπο.

Επειδή, επαναλαμβάνω, γίνεται η συζήτηση στη Βουλή για την απολιγνιτοποίηση και υπόσχονται πολλά οι κυβερνώντες, δεν έχω καταλάβει ποιά είναι εκείνα τα πλεονεκτήματα που θα αποκτήσει η περιοχή την μεταλιγνιτική περίοδο και κανείς μέχρι σήμερα δεν μου έχει εξηγήσει τι είδους επενδύσεις πρόκειται να γίνουν. Μήπως θα είναι φωτοβολταϊκά πάρκα που θα εξαφανίσουν παντελώς την γεωργοκτηνοτροφία από τη Δυτική Μακεδονία;

Όσον αφορά στον κορωνοϊό, δυστυχώς, οι εξελίξεις με την αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι καθόλου ευχάριστες. Ήδη η Φλώρινα βρίσκεται και αυτή στο βαθύ κόκκινο και βλέπουμε να μας αποχαιρετούν νέοι συνάνθρωποι μας, οι οποίοι είχαν νοσήσει από Covid-19. Και ενώ πέρσι, την ίδια περίοδο, με λιγότερα κρούσματα, είχαμε αυστηρό lockdown, φέτος εάν εξαιρέσουμε τη μάσκα, δεν βλέπω να λαμβάνονται άλλα μέτρα προφύλαξης.

Τον τελευταίο μήνα, η Δυτική Μακεδονία βρέθηκε στο επίκεντρο με την επίσκεψη του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ήταν μία καλή ευκαιρία να δούμε και κλιμάκια υπουργών και βουλευτών οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή μας και συναντήθηκαν με θεσμικούς φορείς. Από τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου, όσοι ήρθαν στη Φλώρινα, άκουσαν για άλλη μία φορά τα προβλήματα και τα κατέγραψαν για να τα μεταφέρουν στους αρμοδίους. 26 συναπτά έτη, καταγράφω επισκέψεις υπουργών στην περιοχή μας, οι οποίοι κι αυτοί καταγράφουν προβλήματα τα οποία δυστυχώς παραμένουν άλυτα. Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν;

Ο ΗΧΩβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.