Παραπολιτικά (8/7/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Μπορεί η γενικότερη κατάσταση να μην βοηθάει τους πολίτες λόγω της ξαφνικής πανδημίας, ο θεός όμως έβαλε το χεράκι του. Το τελευταίο τριήμερο η βροχοπτώσεις βοήθησαν απεριόριστα τους γεωργοκτηνοτρόφους. Νερό έχουμε, δόξα τω θεώ. Τρία φράγματα και πέντε λίμνες. Είναι όμως αναξιοποίητο. Ευτυχώς μας ήρθαν οι βροχές, μου έλεγε αγρότης από την Υδρούσα, και μας έσωσε και από την ταλαιπωρία. Πιστεύω ότι ήταν ένα καλό μήνυμα για τους τοπικούς μας άρχοντες.

Δεν μπορώ να εξηγήσω σε τι ωφελεί η δημοσιοποίηση των συναντήσεων των πολιτικών μας με κυβερνητικούς παράγοντες, όταν μέσα στο δελτίο τύπου που εκδίδουν δεν αναφέρεται σε καμία θετική εξέλιξη για τον τόπο μας. 25 χρόνια ακούω να γράφουν και να λένε ότι έγινε μια ουσιαστική συζήτηση πάντα όμως χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που μένει είναι η φωτογραφία.

Θεωρώ κι εγώ όπως οι αρμόδιοι ότι η σύμπραξη των Δήμων που χρησιμοποιούν Τηλεθέρμανση είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Πιστεύω ότι δίπλα στους μεγάλου Δήμους, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας θα ωφεληθεί και ο Δήμος Αμυνταίου, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η Τηλεθέρμανση. Σε ότι έχει σχέση με τη Φλώρινα, ας ευχηθούμε μιας και η Τηλεθέρμανση ήταν όνειρο απατηλό να μας έρθει το φυσικό αέριο, για να αξιοποιηθεί ανάλογα από τους καταναλωτές. Αρκεί να μην κάνει καμία δεκαετία και χαθούν κι άλλα εκατομμύρια ευρώπουλα, όπως χάθηκαν για το έργο της Τηλεθέρμανσης. Βλέπετε την κατασκευή του αγωγού Φλώρινα- Μελίτη.

Πλησίαζουμε σχεδόν στα μέσα του Ιούλη και λόγω του κορωνοιού ξεχάσαμε τα πανηγύρια. Αυτό ήταν μια καλή λύση για τους Δήμους και την Περιφέρεια, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να χρηματοδοτούν τις εκδηλώσεις χωρίς αυτή η οικονομική ενίσχυση να αφήνει τίποτα στον πολιτισμό. Το μόνο θετικό ήταν τα σουβλάκια και τα λουκάνικα. Επειδή τελευταία βλέπω ότι σε 2-3 περιπτώσεις σε όλη την χώρα αγνόησαν τον κορωνοιό, μην τολμήσει κανένας σύλλογος να κάνει εκδηλώσεις, γιατί στη γειτονιά μας τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Ευχάριστα μηνύματα μου έρχονται από το ΚΕ. Φ.Ι.Απ. Αμυνταίου. Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής τους συλλόγους του Αμυνταίου που είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την πορεία του κέντρου, μάλλον σύντομα επιστρέφει η γιατρός, η οποία φρόντιζε όσο εργαζόταν εκεί το κέντρο σαν παιδί της. Πάντως σήμερα οι πληροφορίες μου λένε ότι ο αριθμός που φιλοξενεί το κέντρο  μετριέται με τα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ο ηχωβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.