Παραπολιτικά (8/9/2021)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Χάσαμε την περασμένη εβδομάδα τον μεγαλύτερο  Έλληνα μουσικοσυνθέτη όχι μόνο τη Ελλάδας, αλλά και παγκοσμίως. Η τιμή από όλους σχεδόν μεγάλη και πραγματικά ο άνθρωπος το άξιζε για την τεράστια προσφορά του. Θέλω να σταθώ σε κάτι που δεν το γνώριζα, ότι την πρώτη μουσική του σύνθεση την έκανε σε ηλικία 12 ετών. Αφήνει πίσω του έργο 84 χρόνων. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Μιας και αναφερόμαστε στον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη θα ήθελα να σταθώ στη μεγάλη φιλία που είχε με τον δικό μας Γιώργο Λιάνη, τον οποίο Θεοδωράκη έχει τιμήσει πάρα πολλές φορές στις εκδηλώσεις των Πρεσπών.

Ένα άλλο γεγονός που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι ο ερχομός του Μίκη Θεοδωράκη το 1964 στην Τοπική Κοινότητα Δροσοπηγής για να εγκαινιάσει τότε τη Λέσχη Λαμπράκηδων που είχαν ιδρύσει οι κάτοικοι του χωριού. Όπως μου έλεγε ο φίλος μου ο Σταύρος ο Στυλιάδης, εκείνο που εντυπωσίασε ιδιαίτερα τον Θεοδωράκη ήταν η φιλοξενία των Μακεδόνων και οι καταπληκτικές κουρτίνες που είχαν όλα τα παράθυρα στα σπίτια της Δροσοπηγής. Από τότε ο Θεοδωράκης αποκαλούσε τη Δροσοπηγή «το χωριό με τις καταπληκτικές κουρτίνες».

Διάβασα τον τελευταίο δελτίο τύπου της Περιφέρειας που αναφέρεται στην χρηματοδότηση των έργων ωρίμανσης του κάθετου άξονα Νίκη-Κοζάνη- Λάρισα. Δεν βλέπω να γίνεται αναφορά στο κομμάτι Αμμοχώρι- Ξινό Νερό. Αναμένουμε να δούμε, αν τελικά θα αποκτήσει η Φλώρινα πρόσβαση στον οδικό άξονα της Εγνατίας.

Δεν λειτουργεί ο ΑΗΣ Μελίτης γιατί, όπως πληροφορήθηκα, δεν υπάρχει επάρκεια λιγνίτη. Από την άλλη πλευρά μου μετέφεραν κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Αχλάδας ότι το απόθεμα του λιγνίτη που βρίσκεται στο ορυχείο της Αχλάδας καίγεται με αποτέλεσμα να δημιουργεί δυσοσμία στην περιοχή. Ποιος είναι ο λόγος που ο λιγνίτης δεν μεταφέρεται στο εργοστάσιο;

Κλείνω με κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Ο Δήμος Φλώρινας πραγματοποίησε ενδιαφέρουσες διαδικτυακές ημερίδες σχετικά με τη διαχείριση του πολιτιστικού αποθέματος και τη προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και δυστυχώς η συμμετοχή του κοινού  ήταν ανύπαρκτη. Μήπως τελικά δεν προωθήθηκαν οι διαδικτυακές ημερίδες όσο έπρεπε; Γιατί δεν είδα καμία ανακοίνωση σε κανένα μέσω ενημέρωσης.

Ο ΗΧΩβόλος

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.