Παραπολιτικά (8/11/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια των Τοπικών Κοινοτήτων Κέλλης και Βεύης, και των πόλεων του Αμυνταίου και της Φλώρινας, ακούσαμε πολλές φορές να λένε οι τοπικοί μας άρχοντες: «Τιμούμε όλους όσους πολέμησαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι!». Πραγματικά, ήθελα να ‘ξερα πως θα αντιδρούσαν αυτοί που όντως πολέμησαν για την ελευθερία μας, αν ζούσαν σήμερα και έβλεπαν την κατάντια με τη συμπεριφορά τοπικών φορέων. Αλήθεια, όταν γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, αφορούν τα πρόσωπα που τις διοργανώνουν ή αυτούς που πραγματικά έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε εμείς σήμερα να γιορτάζουμε ελεύθερα επετείους; Θυμάμαι καλά ότι και πέρσι είχα κάνει την ίδια ακριβώς επισήμανση, με την ευχή να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα. Όπως φάνηκε, δεν εισακούστηκα. Εύχομαι εκ νέου, του χρόνου να τιμούμε αυτά που έχουν πραγματικά σημασία και να μην αναλωνόμαστε σε πολιτικές κόντρες.

Θα μπορούσε να είναι και κουίζ. Όπως μου είπε ο παππου-Νίκος στην Κέλλη, αυτή και για δεσπότης θα πήγαινε αν γίνονταν εκλογές. Δεν θα κάνω το ερώτημα για ποια πρόκειται, γιατί έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι στην Π.Ε. Φλώρινας καταλάβατεπερί ποίας ο λόγος.

Είχα γράψει και στο προηγούμενο φύλλο ότι ο Δήμαρχός μας έχει σοβαρές βλέψεις για υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. Αν κρίνω από τις παρουσίες του το τελευταίο διάστημα, μάλλον είχε δίκιο ο φίλος μου ο Γιάννης που μου έλεγε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το βουλευτιλίκι. Εξάλλου, από εδώ και πέρα, όσο θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τόσο θα εμφανίζονται και οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των υποψηφίων βουλευτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μιας και αναφέρομαι σε υποψηφίους, μου κάνει εντύπωση το μικρό ενδιαφέρον που υπάρχει στον Δήμο Αμυνταίου. Εκεί που συζητούσαν για τις επόμενες εκλογές την επομένη των προηγούμενων εκλογών, τώρα επικρατεί απόλυτη ηρεμία. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό, πάντως φαίνεται πως βοηθάει στην ομοψυχία των δημοτών και εύχομαι το κλίμα αυτό να διατηρηθεί μέχρι να φτάσουμε στις κάλπες.

Μια δική του ιδιαίτερη συμπεριφορά έχει επιλέξει ο βουλευτής κ. Σέλτσας κατά την παρουσία του στις επετειακές
εκδηλώσεις. Ενώ είναι παρών στην επιμνημόσυνη δέηση, δεν εμφανίζεται στην παρέλαση! Περιμένω από τον αγαπητό μας βουλευτή να μας εξηγήσει αυτήν του τη στάση, γιατί παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πολλά ερωτήματα δεχόμαστε για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού στην Τ.Κ. Λαι- μού. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως ακριβώς θα γίνεται η είσοδος και η έξοδος των διερχομένων, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε αν θα επιτρέπεται η δίοδος σε Ι.Χ. επιβατικά αυτο- κίνητα. Σίγουρα όμως δεν θα περνάνε εμπορεύματα. Σημασία έχει πάντως ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν με πολύ θετικό μάτι αυτήν την εξέλιξη, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Καρυπίδη, μετά από 50 ολόκληρα χρόνια!

Αυτό στο οποίο επίσης δεν μπορώ να απαντήσω σε έναν ενεργό πολίτη της Φλώρινας ο οποίος εύλογα αναρωτιέται συχνά – πυκνά, είναι το τι γίνεται με το περιβόητο κολυμβητήριο. Εκείνο που ξέρω είναι ότι, όσο παραμένει ανενεργό, καταστρέφεται και τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα να ανοίξει, με αποτέλεσμα να πάνε στράφι τα
εκατομμύρια που δόθηκαν για την κατασκευή του.

Και κλείνοντας, θα σας πω αυτό που άκουσα από υπεύθυνο πρόσωπο, που γνωρίζει καλά τη νομοθεσία και τους
όρους κατασκευής του φράγματος Τριανταφυλλιάς. Άκουσα να λέει σε δημόσια παρουσία του, ότι σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί το έργο του αρδευτικού στον κάμπο που θα υδροδοτηθεί από το φράγμα, κάποια στιγμή η
Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει πίσω το κονδύλιο κατασκευής του! Ας ευχηθούμε να μην έρθει ποτέ εκείνη η μέρα.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *