Παραπολιτικά (8/9/2017)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Για μένα είναι η είδηση της εβδομάδας το γεγονός ότι πλέον ήρθε το τέλος ενός από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς και αθλητικούςσυλλόγους της Π.Ε. Φλώρινας. Διάβασα με έκπληξη ότι, μετά και την τελευταία άκαρπη γενική συνέλευση, κλείνει ο ιστορικός σύλλογος Αμύντας Αμυνταίου. Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι λόγοι της αδιαφορίας των κατοίκων του Αμυνταίου απέναντι σε έναν σύλλογο που έχει αφήσει τη δική του ιστορία. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να αποτρέψει το δυσάρεστο αυτό γεγονός κάποιος φορέας της πόλης. Πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση, εάν χαθεί από τα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Αμυνταίου η λέξη “Αμύντας”, τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα μεγάλο πλήγμα για την περιοχή. Και επειδή γνωρίζω καλά τα τεκταινόμενα και τους ανθρώπους του Δήμου Αμυνταίου, θέλω να πιστεύω πως, έστω και την τελευταία στιγμή, θα βρεθούν τα κατάλληλα άτομα που θα σώσουν την παρτίδα, ώστε να παραμείνουν ενεργά τα αθλητικά τμήματα και ειδικότερα η ομάδα χάντμπολ γυναικών στην Α1 κατηγορία. Κρίμα αν χαθεί αυτή η ευκαιρία…

Είχα γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας, που πρόσφατα επισκέφτηκε την Πρέσπα, έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη νεολαία της περιοχής. Επειδή συνηθίζω να λέω ότι στη βράση κολλάει το σίδερο, όσο περνάει ο καιρός και δεν υλοποιούνται αυτά που συζητήθηκαν, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα υλοποίησής τους. Γιατί εγώ αυτό που λέω σε όλους τους υπουργούς που επισκέπτονται την περιοχή είναι ότι μας υπόσχονται τα πάντα, αλλά όταν επιστρέφουν στην Αθήνα, δεν θυμούνται τίποτα…

Ένα τέτοιο παράδειγμα σαν αυτό που προανέφερα είναι και η περίπτωση των Αναργύρων. Είχα ρωτήσει τότε τον υπουργό κ. Σταθάκη: «Όταν λέτε ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα, τι ακριβώς εννοείται; Ότι θα περάσουν μήνες ολόκληροι μέχρι να αποκατασταθούν οι κάτοικοι, που σήμερα είναι μετέωροι; Αλίμονο αν μας έρθει ο χειμώνας και δεν δοθεί λύση.» Θέλω να πιστεύω ότι, τουλάχιστον οι τοπικοί φορείς, δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί η καθυστέρηση από τα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα.

Ίσως έπρεπε να συμβούν τα απαράδεκτα γεγονότα στον Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, για να δούμε διορισμούς σε κλινικές όπου υπάρχουν κενά. Ίσως η αποπομπή του πρώην διοικητή κ. Κοτοπούλη να βοηθήσει έτσι ώστε όλοι αυτοί που κουνούσαν την ουρά τους, επί σειρά ετών, να συμμαζευτούν και να ασχοληθούν επιτέλους αποκλειστικά με το κοινωνικό τους έργο. Εύχομαι να μην επαναληφθούν γεγονότα που μόνο αμαυρώνουν το κύρος ενός νοσοκομειακού ιδρύματος σε μια τόσο απομακρυσμένη περιοχή, που το έχει απόλυτη ανάγκη, ειδικότερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα, τόσο ανεβαίνει το θερμόμετρο και αυξάνονται οι συζητήσεις για τις επικείμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα πηγαδάκια στον Δήμο Αμυνταίου, αλλά και στον Δήμο Φλώρινας πλέον, αυξάνονται και όλα δείχνουν ότι θα είναι αρκετοί αυτοί που θα επιδιώξουν να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο. Ο χρόνος θα δείξει εάν αντέξουν και αν υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από πλευράς δημοτών για να στελεχώσουν τους διάφορους συνδυασμούς.

Μετά τα Πρέσπεια, ολοκληρώθηκαν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Φλώρινας. Επί σειρά ετών, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές πολλοί αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Φλώρινας. Καλό θα είναι, επειδή κάθε χρόνο παρουσιάζουν ακριβώς τα ίδια πράγματα, να αλλάξουν λίγο το ρεπερτόριό τους, για να προκαλέσουν έτσι και το ενδιαφέρον των δημοτών και των επισκεπτών.

Ο ηχωβόλος

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *