Παραπολιτικά (9/2/2022)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Αλήθεια τι γίνεται, κύριοι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας; Σας μεταφέρω το ερώτημα φίλου αναγνώστη σχετικά με τον τρόπο που δίνονται οι οικονομικές ενισχύσεις λόγω των έκτακτων επικίνδυνων φαινομένων: «Πάντα ενισχύονται όσοι βρίσκονται κάτω από το αυλάκι. Για φωτιές, για πλημμύρες, για χιονοπτώσεις η κυβέρνηση αντιδρά άμεσα και παίρνει μέτρα για τους πληγέντες. Όταν οι ζημιές αφορούν περιοχές πάνω από το αυλάκι, τότε οι όποιες ενισχύσεις δίνονται με το σταγονόμετρο». Έχεις δίκιο καλέ μου φίλε. Απλώς οι δικοί μας εκπρόσωποι στο κοινοβούλιο είναι ικανοποιημένοι και πανηγυρίζουν με τις υποσχέσεις.

Στο προηγούμενο φύλλο είχα αναφερθεί στις συνέπειες από τη ραγδαία αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σήμερα θα σας μεταφέρω τη στιχομυθία φίλου οδηγού, ο οποίος πήγε στο συνεργείο και ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν έχει απώλεια βενζίνης λόγω βλάβης του αυτοκινήτου. Είπε στον μάστορα ότι με 10 ευρώ βενζίνη πήγαινε 4 φορές στο χωριό του, ενώ σήμερα πάει 2 φορές και αναρωτήθηκε γιατί συμβαίνει αυτό. Πριν ο μάστορας ψάξει ενδεχόμενη βλάβη, είπε στον φίλο μου το εξής: «Έχεις δει την τιμή της βενζίνης στο βενζινάδικο; Σήμερα, η τιμή σχεδόν διπλασιάστηκε, γι’ αυτό κάνεις τη μισή διαδρομή. Πάλι καλά που με 2 ευρώ το λίτρο κάνεις δύο διαδρομές για το χωριό σου». Αλήθεια, οι βουλευτές βάζουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους;

Θα συνεχίσουμε με το επίσης ενδιαφέρον, που άκουσα στη σημερινή (08/02) κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο Μανιακίου – Αντιγόνου. Ένας νεαρός αγρότης έλεγε σε έναν άλλον φίλο του αγρότη: «Πρέπει δημόσια να ευχαριστήσουμε τους δυο βουλευτές μας για τη στήριξη που δεν μας έδειξαν στον δίκαιο αγώνα που κάνουμε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες». «Μας έχουν εξαντλήσει οι κυβερνώντες», συνέχισε ο νεαρός αγρότης. Αυτό το ξέρουν οι βουλευτές μας; Αγαπητέ μου φίλε, νεαρέ αγρότη, πραγματικά σε συγχαίρω που αντιμετωπίζεις με χιούμορ την κατάσταση.

Διάβασα με μεγάλη προσοχή τα όσα ελέχθησαν στη συνάντηση του Βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Φλώρινας. Θυμήθηκα τη ρήση «η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως». Τα ίδια ακριβώς πράγματα είχαν λεχθεί στη συνάντηση που είχε γίνει πριν λίγο καιρό μεταξύ του Προέδρου του ΕΒΕ και του κ. Αντωνιάδη. Δεν πειράζει, μέχρι που να λήξει η θητεία της κυβέρνησης, θα μάθουμε απ΄ έξω τα αιτήματα που θέτει το Επιμελητήριο προς τους κυβερνόντες που επισκέπτονται την περιοχή μας. Ας μην χάνουμε τις ελπίδες μας.

Ευτυχώς που τέθηκε από τη βουλευτή μας και το αίτημα για ενίσχυση των κατοίκων που είχαν διακοπή ηλεκτροδότησης για 48 ώρες. Μετά από περίπου έναν μήνα διαβάσαμε αυτό που έπρεπε να έχει γίνει την επόμενη κιόλας της κακοκαιρίας για τους ταλαιπωρημένους κατοίκους ορισμένων ορεινών κοινοτήτων, που έκαναν υπομονή, χωρίς γκρίνιες, μέχρις ότου επανέλθει η ηλεκτροδότηση.

Ο ηχωβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.