Παραπολιτικά (9/9/2020)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Θα διαβάσατε στο σημερινό φύλλο την απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου να ορίσει για άλλον έναν χρόνο τους Αντιδημάρχους χωρίς καμία αλλαγή. Η άποψή μου είναι ότι όταν αναλαμβάνει ένας αντιδήμαρχος για να προσφέρει ουσιαστικά θα πρέπει τουλάχιστον να παραμένει στη θέση του για μια διετία. Τώρα αν ο κ. Μπιτάκης διατήρησε τους Αντιδημάρχους για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να τον συγχαρώ για την απόφασή του. Εάν όμως το έκανε επειδή τα ονόματα στο μπλοκάκι του δεν του βγαίνουν, τότε είναι άλλη περίπτωση. Συνηθως όμως οι Αντιδήμαρχοι ορίζονται βάσει των προεκλογικών δεσμέυσεων των Δημάρχων και σίγουρα αυτό δεν είναι προς όφελος της Δημοτικής Αρχής. Εμείς ευχόμαστε στους Αντιδημάρχους να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Διάβασα ότι και στην Πρέσπα είχαμε νέο Αντιδήμαρχο στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Θεωρώ περιττό βέβαια το γεγονός της αναφοράς ότι θα εκτελεί τα καθήκοντα του αμισθί. Είμαι υπέρ της εθελοντικής προσφοράς αλλά όταν πρόκειται για συνταξιούχους, αυτοί επιλέγουν ή το μισθό από την υπηρεσία που υπηρετούσαν ή το μισθό του Αντιδημάρχου.  Και εδώ ευχόμαστε στον Κ. Κώστα κουράγιο στα νέα του καθήκοντα.

Ακούω ότι γίνεται συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων σε τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Μια μεγάλη μερίδα καθηγητών που δεν διαμένει στη Φλώρινα μόνιμα προτείνει να γίνονται τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως, μια άλλη μερίδα προτείνει το αυτονόητο: Να γίνονται τα μαθήματα όπως μέχρι σήμερα. Αυτό το παραμύθι με τους καθηγητές το έχουμε ξαναζήσει και καλό θα είναι αν κάποιοι από αυτούς δεν επιθυμούν να μένουν στη Φλώρινα να παραχωρήσουν τη θέση τους σε όσους αγαπάνε την πόλη μας. Αυτό κ. Βουλευτά που ξέρω ότι σε ενοχλεί πάρα πολύ, το γνωρίζεις;

Σε ένα απέραντο εργοτάξιο έχει μετατραπεί η πόλη της Φλώρινας εξαιτίας των ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους της πόλης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα εργασίες της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΔΕΥΑΦ… οι οποίες θα μετατρέψουν εκ νέου τους δρόμους μας σε κακή κατάσταση κάτι που θα γίνει βέβαια αν ξεκινήσουν μελλοντικά εργασίες για την παροχή φυσικού αερίου…

Κατά τα άλλα επικρατεί μια ηρεμία και δεν κινείται τίποτα. Έχουμε ξεχάσει πολιτιστικές εκδηλώσεις, ημερίδες, λιτανείες και δεν ξέρω τι θα γίνει με την εμποροπανήγυρη Αμυνταίου. Με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία εμποροπανήγυρη στη Δυτική Μακεδονία και αυτό θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον εμπορικό κόσμο της περιοχής. Εμείς ευχόμαστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την τσίκνα, το λουκάνικο και την μπύρα!

Ο ΗΧΩβόλος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 950 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.