Παρατείνεται η αναστολή εκκλησιαστικών τελετών του Οικουμενικού Πατριαρχείου λόγω κορωνοϊού

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παρατείνεται, μέχρι νεωτέρας, η αναστολή των εκκλησιαστικών τελετών και εκδηλώσεων έως το τέλος του μηνός για το Ιερό Κέντρο του Φαναρίου και για τις Επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανά την υφήλιο.

Σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε από την Αρχιγραμματεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σημειώνεται πως η αναστολή αυτή γίνεται λόγω του δραματικού πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων και των θυμάτων του ιού Covid-19.

Αναλυτικά το σχετικό ανακοινωθέν:

“Με το Ανακοινωθέν της 18ης λήγοντος μηνός Μαρτίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο κοινοποίησε την απόφαση αναστολής όλων των εκκλησιαστικών τελετών και εκδηλώσεων στο κλίμα του, μέχρι το τέλος του μηνός, καθώς και την πρόθεσή του να επανέλθει στο θέμα, εφ᾿ όσον αυτό θα καθίστατο αναγκαίο από τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ήδη, επειδή τα κρούσματα από τον ιο Covid-19 πολλαπλασιάζονται δραματικά σε όλο τον κόσμο, με πολλά θύματα, και επειδή, γι᾿ αυτό, συνεχίζεται -και δικαίως- η επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων σχεδόν σε όλες τις χώρες, η παραπάνω απαγορευτική απόφαση για το Ιερό Κέντρο του Φαναρίου και για τις Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου ανά την υφήλιο αναγκαστικά θα εξακολουθεί να ισχύει μέχρι νεωτέρας, ανάλογα προς την πορεία της πανδημίας.

Η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως προσεύχεται και εύχεται να βρεθεί σύντομα το κατάλληλο αποτελεσματικό φάρμακο για την καταπολέμηση της νόσου, ώστε να ξεπερασθεί η μεγάλη αυτή κρίση και να αντιμετωπισθούν οι επιπτώσεις της στην κοινωνία και την οικονομία”.

Πηγή: thestival.gr

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.