Παρουσίαση του βιβλίου “Σλαβόφωνοι και Πρόσφυγες” του Ραϋμόνδου Αλβανού από την Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Την πρώτη της δημόσια εκδήλωση πραγματοποίησε η νεοσύστατη Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας (Ε.Μ.Α.Ε.Φ.), το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

ΕΜΑΕΦ_ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ_ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ_2020

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του βιβλίου “Σλαβόφωνοι και Πρόσφυγες – Κράτος και Πολιτικές Ταυτότητες στη Μακεδονία του Μεσοπολέμου” του καθηγητή πολιτικών επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγγραφέα κ. Ραϋμόνδου Αλβανού.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Πρόεδρος της Εταιρείας κα Ρένα Κουρεμένου ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μιχάλης Χάτζιος και η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κα Άννα Σπύρτου.

ΕΜΑΕΦ_ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ_ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ_2020

Για το βιβλίο μίλησαν, εκτός του συγγραφέα, ο καθηγητής Ιστορίας και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Ανδρέου και η καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας και Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας κα Σοφία Ηλιάδου – Τάχου.

Μετά τις κεντρικές ομιλίες ο λόγος δόθηκε στο κοινό για να υποβληθούν ερωτήματα με συντονιστή τον δάσκαλο και μέλος της ΕΜΑΕΦ κ. Γιάννη Κασκαμανίδη.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν κάποιοι από τους παριστάμενους ζήτησαν να κάνουν ολιγόλεπτες τοποθετήσεις, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τους συντονιστές με αιτιολογία την έλλειψη χρόνου, με αποτέλεσμα πολλοί να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Ακολούθησε η παρουσίαση της διδακτικής πρότασης με τίτλο “Ντόπιοι και πρόσφυγες στη Βασιλειάδα Καστοριάς: μία διδακτική πρόταση τοπικής – και όχι μόνο- ιστορίας για τον Μεσοπόλεμο” από την Ε.ΔΙ.Π. Τ.Ε.Ε.Τ. Φλώρινας κα Στέλλα Κασίδου.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση του φωτογραφικού οδοιπορικού, ζωντανά ενορχηστρωμένου, του εκπαιδευτικού κ. Παναγιώτη Κεφαλά με τίτλο “Η μνήμη. Η ιστορία. Η λήθη;”.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *