Παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού “ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ & ΟΡΑΜΑ” από τον Βασίλη Τσέπα, υποψήφιο δήμαρχο Πρεσπών (ΒΙΝΤΕΟ).

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού “ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΑ & ΟΡΑΜΑ” παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού το Σάββατο 6 Απριλίου στον Λευκώνα Πρεσπών

Κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιου είναι:

 • Βλαχόπουλος Αναστάσιος
 • Γιαγκουλή Ανθούλα
 • Δημητρόπουλος Κωνσταντίνος
 • Ευσταθιάδης Αλέξανδρος
 • Κούλη Ελένη
 • Κούρτζος Βασίλης
 • Μπαζίνα Μαγδαληνή
 • Μπαζίνας Αχιλλέας
 • Μπουντάσης Χρήστος
 • Παρασκευοπούλου Ιορδάνα
 • Σάββας Χρήστος
 • Τελιανίδης Χρήστος
 • Τερκάλα Αννα Μαρία
 • Τράσια Έλλη
 • Τράσιας Αθανάσιος
 • Φωτίου Γιώργος

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσέπας είπε τα εξής:

Συνδημότισσες και συνδημότες, αγαπητοί φίλοι και φίλες, σας ευχαριστώ για την αποψινή σας παρουσία.

Με όλους εσάς που βλέπω γνωρίζομαι πολύ καλά από χρόνια, μέσα από κοινές χαρές και λύπες, μέσα από κοινούς αγώνες για το καλό της Πρέσπας, μέσα απ’ αυτό που λέγεται ζωή.

Κι αυτοί οι κοινοί αγώνες μας δίνουν το δικαίωμα να κοιταζόμαστε στα μάτια με εντιμότητα και εμπιστοσύνη.

Βρισκόμαστε σε έναν κοινό δρόμο με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, με διαφορετικές αφετηρίες και καταγωγές και συναντιόμαστε εδώ, απόψε, με ένα σκοπό να δημιουργήσουμε την Πρέσπα που μας πρέπει.

Οι εκλογές του Μαΐου είναι κρίσιμες. Για κάποιους είναι ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών που κρύβουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Που βάζουν την τοπική αυτοδιοίκηση σε δεύτερη μοίρα.

Για μας, για τον συνδυασμό «ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ » προέχει το κοινό συμφέρον. Βάζουμε πέρα και πάνω απ’ όλα το κοινό καλό, το συμφέρον του τόπου μας.

Θέλουμε να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της Πρέσπας, να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, να γίνουμε ο πρώτος αγροτουριστικός προορισμός. Μας ενδιαφέρει η ευημερία και η ευτυχία των κατοίκων του Δήμου Πρεσπών.

Δεν είμαστε μηδενιστές. Θα κρατήσουμε ότι καλό έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και θα διορθώσουμε τα στραβά. Θα χαράξουμε νέους δρόμους δύσκολους αλλά αποτελεσματικούς. Θα αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα της Πρέσπας ώστε τα οφέλη να είναι πολλαπλά.

Ο συνδυασμός « ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ», του οποίου έχω τη μεγάλη τιμή να ηγούμαι, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της μάχης για μεγαλύτερη ανάπτυξη, για καλύτερες συνθήκες ζωής, για ένα ελπιδοφόρο αύριο. Για να κρατήσει στην αγκαλιά της η Πρέσπα τους νέους και τις νέες.
Το τελευταίο διάστημα η Πρέσπα βρίσκεται στο κέντρο διεθνών πολιτικών εξελίξεων με την συμφωνία των Ψαράδων.

Δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Είναι μια συμφωνία με θολά σημεία όπως το γλωσσικό και το εθνολογικό που μπορεί να μας δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού στο Λαιμό βρίσκει τους Πρεσπιώτες απροετοίμαστους, γιατί κανείς δεν τους ενημέρωσε πως θα αντιμετωπίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό με τους γείτονες.

Εμείς έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την νέα οικονομική κατάσταση που θα δημιουργηθεί, προς όφελος των κατοίκων της Πρέσπας.

Συνδημότες και συνδημότισσες,

Ο Δήμος Πρεσπών πρέπει να λειτουργήσει με μεγάλες ταχύτητες με πρόγραμμα, γνώση, εμπειρία και αποφασιστικότητα, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον δικό μας συνδυασμό.

Εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να πάμε τον Δήμο Πρεσπών ακόμα ψηλότερα.

Σας καλούμε να μας στηρίξετε. Να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας, να αγωνιστούμε με πάθος, για την υλοποίηση του προγράμματος μας.

Εμείς πιστεύουμε στη συμμετοχή του πολίτη, όρος αναγκαίος, για να είναι ο Δήμος μας κυψέλη ανάπτυξης και δημιουργίας με εντιμότητα, ηθική και διαφάνεια.

Για μας ο αγώνας αυτός είναι δέσμευση και ευθύνη απέναντι σας, απέναντι στο Δήμο Πρεσπών, απέναντι στις νέες γενιές, που θέλουν να μείνουν στον τόπο μας.

Κι εμείς δεν λέμε λόγια. Δεν δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν κοροϊδεύουμε τους πολίτες.

Είμαστε αυτοί, που θα συγκρουστούμε με την κάθε μορφής εξουσίας, όπου και αν βρίσκεται, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των δημοτών.

Τόχουμε αποδείξει στο παρελθόν, με τη δική σας συμπαράσταση και συμπαράταξη. Θα το κάνουμε και αύριο αν χρειαστεί.

Συμπατριώτες μου,

Έχουμε αποδείξει, ότι μπορούμε να οδηγήσουμε το Δήμο Πρεσπών στην ανάπτυξη.

Με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις. Με γνώση και αποφασιστικότητα και όχι με εκθέσεις ιδεών και ατολμία.

Το τιμόνι του Δήμου Πρεσπών, πρέπει να κρατηθεί από καθαρά και στιβαρά χέρια. Από ανθρώπους που δημόσια τολμούν και με αποφασιστικότητα συγκρούονται με την κεντρική εξουσία, για τα δίκια των δημοτών.

Φίλες και φίλοι,

Θα εφαρμόσουμε αναπτυξιακό πρόγραμμα, προκειμένου να φύγουν τα χωριά μας προς τα μπρος και όχι να ζουν στη μιζέρια. Δεν ζητάμε ελεημοσύνες αλλά αυτά που πρέπει να μας δώσουν και μας τα οφείλουν πολλά χρόνια τώρα.

Θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στα χωριά μας, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και την αισθητική των οικισμών, πάντα στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των οικισμών που είναι και ο στρατηγικός μας στόχος.

– Για μας προέχει το οδικό δίκτυο. Και οι δρόμοι του Δήμου μας βρίσκονται όχι μόνο σε κακό χάλι αλλά είναι και επικίνδυνοι για την ασφάλεια μας. Χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις, που άλλες πρέπει να γίνουν από την αρχή και άλλες που ξεκίνησαν να κινηθούν με γοργούς ρυθμούς.
Ο δρόμος Πρέσπα-Φλώρινα είναι πρώτη προτεραιότητα. Κι ας το έχει ο περιφερειάρχης μας στα αζήτητα.

-Στις προτεραιότητες μας είναι και η υγεία και οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Για τον συνδυασμό «ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ» ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτική του και όχι στο περιθώριο. Για μας πάνω απ’ όλα είναι ο άνθρωπος και η ζωή του.

Πρέσπα σημαίνει περιβάλλον και περιβάλλον σημαίνει Πρέσπα.

Η προστασία του αποτελεί προτεραιότητα για τη ζωή μας. Γιατί είναι η ζωή μας. Οι Πρεσπιώτες μπορούν να ζήσουν από το περιβάλλον. Η ανάπτυξη του τουρισμού, με την αξιοποίηση του περιβάλλοντος , του πολιτισμού μας και των οικοσυστημάτων, δίνει ένα σημαντικό εισόδημα στους κατοίκους και αυξάνει την τοπική οικονομία.

Κι αυτό θα επιδιώξουμε μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν μπορείς να κάνεις ανάπτυξη όταν σου λείπει γι αυτό το βασικότερο αγαθό που είναι το νερό.

Η ταλαιπωρία που είχαμε σε κάποιους οικισμούς μας τις μέρες των Χριστουγέννων δεν θα επαναληφθεί. Κι αυτό είναι δέσμευση μας.
-Η αγροτική ανάπτυξη είναι ο βασικός άξονας ανάπτυξης της Πρέσπας. Είναι ντροπή χρόνια μετά την ολοκλήρωση της μελέτης το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης να ψάχνει πως θα χρηματοδοτήσει το έργο της στάγδην άρδευσης.

Εμείς δεν πρόκειται να τους χαριστούμε. Θα αντιληφθούν από πρώτο χέρι η τοπική και κεντρική εξουσία τι σημαίνει Πρεσπιώτης και Πρεσπιώτισσα.

Όμως η ποιότητα ζωής δεν μπορεί να σταθεί χωρίς την παιδεία και τον αθλητισμό. Γι’ αυτό στο πρόγραμμα μας θα προβλέπονται όλες εκείνες οι δράσεις και τα έργα για να καλυφθούν οι σημερινές αδυναμίες στον τομέα αυτόν.

Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες,

Η ώρα της κρίσιμης απόφασης φτάνει. Σε δύο μήνες έχουμε εκλογές. Την ώρα της κάλπης πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα θέλουμε έναν Δήμαρχο για δημόσιες σχέσεις με την πολιτική ευγένεια της σιωπής ή έναν Δήμαρχο που να δίνει μάχες με φωνή και δυναμική πολιτική παρουσία, μπροστάρη στον αγώνα τον καλό για τη λύση των προβλημάτων του Δήμου μας που δεν είναι και λίγα.

Φίλες και φίλοι της Πρέσπας

Ο συνδυασμός αποτελείται από υποψήφιους ικανούς και έμπειρους δοκιμασμένους στο καμίνι των προβλημάτων αλλά και νέους με ορμή και διάθεση για το καλύτερο, ένα μίγμα εξαιρετικό, που εγγυάται τη λύση, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα εντιμότητα και διαφάνεια στις υποθέσεις του Δήμου μας.

Πρεσπιώτισσες -Πρεσπιώτες

Σας καλούμε να στηρίξετε τον συνδυασμό «ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ». Να ενώσετε τις δυνάμεις σας με τις δικές μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να γίνει πράξη το πρόγραμμα μας. Κανείς δεν μας περισσεύει.

Κι αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί, για το καλό όλων μας,
Κι αυτή η νίκη θα είναι νίκη των Πρεσπιωτών.
Εμπρός για τη νίκη του συνδυασμού μας, στις εκλογές του Μαΐου.
Γεια σας και με τη νίκη.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


2 σκέψεις σχετικά με το “Παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού “ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ & ΟΡΑΜΑ” από τον Βασίλη Τσέπα, υποψήφιο δήμαρχο Πρεσπών (ΒΙΝΤΕΟ).

 • 09/04/2019, 09:03
  Permalink

  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑΝΚΟΥΛΙΑ ΣΕ ΓΙΑΓΚΟΥΛΗ ΑΝΘΟΥΛΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  Σχολιάστε
  • 09/04/2019, 11:37
   Permalink

   Κάναμε τη διόρθωση ευχαριστούμε για την επισήμανση.

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *