Πεντάγωνο και Τραμπ γνώριζαν από το 2017 για τον κίνδυνο πανδημίας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το Πεντάγωνο γνώριζε από το 2017, ότι «έρχεται» ο κορωναϊός, αποκαλύπτει με εσωτερικό έγγραφο – ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το «The Nation»

Συμπληρώνει μάλιστα, πως ο Λευκός Οίκος είχε ειδοποιηθεί ακόμα και για την έλλειψη κλινών ΜΕΘ και υλικών (μάσκες, αναπνευστήρες κ.α.), αλλά όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ «… ο πρόεδρος Τραμπ, δεν έκανε τίποτα», ενώ σήμερα δηλώνει ότι η επιδημία αυτή ήταν απρόβλεπτη. Μέχρι αυτήν τη στιγμή, το Πεντάγωνο δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα του έγκυρου αμερικανικού περιοδικού.

Το σχέδιο με τον τίτλο «Σχέδιο USNORTHCOM 3560: Αντιμετώπιση πανδημικής γρίπης και λοιμώδους νόσου» έχει  ημερομηνία 6 Ιανουαρίου 2017. Το σχέδιο δόθηκε στο The Nation από έναν υπάλληλο του Πενταγώνου, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία, προκειμένου να αποφύγει τα αντίποινα από την πλευρά της ηγεσίας του στρατού.

«Η πιο πιθανή και σημαντική απειλή,  είναι μια νέα  νόσος, που θα προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα, ένας νέος ιός γρίπης», γράφει το έγγραφο του Πενταγώνου. Το Covid-19, είναι ακριβώς μία τέτοια περίπτωση. Το έγγραφο αναφέρεται συγκεκριμένα σε κορωναϊούς, λέγοντας ότι οι «λοιμώξεις από κορωναϊό  παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο». Το στρατιωτικό σχέδιο έκανε  επίσης λόγο για  ανεπάρκεια σε κλίνες στις ΜΕΘ. Πράγματι, οι κλίνες στις ΜΕΘ είναι σε έλλειψη στην Ιταλία, ενώ κοντεύουν να εξαντληθούν και στη Νέα Υόρκη.

Ο Denis Kaufman, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της Διεύθυνσης Μολυσματικών Νόσων και Αντιμέτρων στην Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας από το 2014 έως το 2017, δήλωσε στο περιοδικό  ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν καλά τους κινδύνους ενός  κορωναϊού χρόνια τώρα. Ο ίδιος, αποσύρθηκε από τη δεκαετή καριέρα του στον στρατό τον Δεκέμβριο του 2017.

Στη συνέντευξή του κάνει λόγο για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν επίσης προειδοποιήσει για μια τέτοια απειλή, εδώ και πέντε χρόνια. «Η πανδημία του κορωναϊού, αποδεικνύει την αποτυχία (να πείσουν την εκτελεστική εξουσία-ΣΣ) των υπηρεσιών πληροφοριών, αφού αγνοήθηκαν τόσες προειδοποιήσεις».

Εκτός από την πρόβλεψη της πανδημίας του κορωναϊού, το στρατιωτικό σχέδιο προέβλεψε με ασυνήθιστη ακρίβεια πολλές από τις ελλείψεις σε ιατρικά υλικά, που εμφανίζονται τώρα, τονίζοντας ότι αυτές οι ελλείψεις θα σταθούν αφορμή για πολλούς θανάτους.

Το σχέδιο αναφέρει: «Θα υπάρξει έλλειψη πόρων  (π.χ. αναπνευστήρες, συσκευές ιατρικές, εξοπλισμός προστασίας προσωπικού όπως μάσκες προσώπου και γάντια), ιατρικού εξοπλισμού και υλικοτεχνικής  υποστήριξης. Αυτό θα έχει σχέση με τη διαθεσιμότητα του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

Το σχέδιο του Πενταγώνου, 103 σελίδων, παρέχει μια επισκόπηση του τι μπορεί να προκαλέσει μια πανδημία, πιθανές επιπλοκές και το πώς μπορεί να ανταποκριθεί ο στρατός. Το σχέδιο περιγράφει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μια μολυσματική ασθένεια μπορεί να γίνει πανδημία (Πολυσύχναστοι χώροι εργασίας, εγγύτητα με τα διεθνή αεροδρόμια, ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης).

Σήμερα, το αμερικανικό Στρατηγικό Εθνικό Απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστήρων, των γαντιών, των μασκών προσώπου και άλλων υλικών, φέρεται να έχει σχεδόν εξαντληθεί. «Ακόμη και οι πιο αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες θα έχουν ελλείψεις », προβλέπει το προφητικό έγγραφο προσθέτοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθούν στον κίνδυνο, ο αριθμός των θυμάτων και οι οικονομικές επιπτώσεις θα καθορίσουν την πορεία του μετά το τέλος της κρίσης.

Το Πεντάγωνο δεν έχει μέχρι στιγμής ανταποκριθεί στο αίτημα του The Nation να σχολιάσει το έγγραφο.

Πηγή: tvxs.gr


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 925 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *