Περί ΚΙΝ.ΑΛ. (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Για περισσότερο από έναν μήνα, απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα, τα συμβαίνοντα στο ΚΙΝΑΛ (κατά Λοβέρδο ΠΑΣΟΚ). Ένας φίλος μου είπε: “Γιατί γράφεις για το ΚΙΝΑΛ αφού δεν έχεις ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ούτε όταν ήταν πανίσχυρο;“. Πιστεύω ότι όλοι μας οφείλουμε να ενδιαφερόμαστε για αυτά που συμβαίνουν στα κόμματα.

Το κοινοβουλευτικό μας σύστημα λειτουργεί με κόμματα. Τα κόμματα διεκδικούν τη ψήφο του ελληνικού λαού με στόχο να γίνουν κυβέρνηση. Και τα μικρά καμιά φορά τα καταφέρνουν. Κοντινό παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε από 4% και εκτινάχτηκε πάνω από το 30%. Και έγινε κυβέρνηση.

Τα κυβερνητικά κόμματα εφαρμόζουν πολιτικές που επηρεάζουν τη ζωή μας. Μετά τον ξαφνικό και άδικο θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ξεπετάχτηκαν έξι υποψηφιότητες για την προεδρία (σαν έτοιμοι από καιρό).

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε με τη μέγιστη αξιοπρέπεια γι’αυτό και συγκίνησε το πανελλήνιο. Οι δηλώσεις των έξι “μνηστήρων” ξεχείλισαν από ενωτικό πνεύμα. Αλλά “πριν αλέκτωρ λαλήσει” συμπεριφέρθηκαν ως άλλος “Πέτρος” απέναντι στον Ιησού.

Όταν η Φώφη δήλωσε την αποχώρηση της, τα χαμόγελα ευτυχώς ήταν κρυφά και εσωτερικά. Η ενότητα έγινε ένα “πουκάμισο αδειανό για μιά Ελένη” (Σεφέρης).

Η πολιτική είναι σκληρή και δεν κατέχει από ηθική. Για όλα τα κόμματα -εκτός ΚΚΕ- ισχύει ο Μακιαβελισμός και το “και ‘συ τέκνον Βρούτε;”. Ήδη ξεκίνησαν οι μαχαιριές κάτω από τη μέση, μεταξύ των έξι υποψηφίων. Ο πιό επιθετικός και κυρίως εναντίον του Γ. Παπανδρέου, είναι ο Λοβέρδος. Τον θεωρεί μοναδικό του αντίπαλο. Και όχι αδίκως.

Κρίσιμα ερωτήματα είναι τα παρακάτω:

1) Ο αριθμός αυτών που θα ψηφίσουν. Αν είναι από ικανοποιητικός και πάνω, θα φυσήξει ούριος άνεμος στα πανιά του ΚΙΝΑΛ. Αν όχι, επικρέμμεται η διάσπαση.

2) Ποιοί θα είναι οι δυο του τελικού. Προβλέπω (μέχρι να διαψευστώ), Παπανδρέου ή Λοβέρδος. Άλλη θα είναι η πολιτική πορεία του ΚΙΝΑΛ, αν εκλεγεί ο Παπανδρέου και άλλη αν εκλεγεί ο επιθετικός Λοβέρδος. Ο Παπανδρέου θα κινηθεί πιό αριστερά από τον Λοβέρδο, προς σοσιαλδημοκρατία και ο Λοβέρδος πιό δεξιά από το σημερινό ΚΙΝΑΛ. Προβλέπω ότι κερδισμένος θα είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γεωργίου Παπανδρέου…

ΥΓ1: Ο Τρωικός πόλεμος είναι ιστορικό συμβάν. Έγινε δηλαδή. Και οι Έλληνες πολιόρκησαν την Τροία δέκα χρόνια. Τον πόλεμο διατραγωδεί ο μεγαλύτερος επικός ποιητής της αρχαιότητας, ο Όμηρος, σε δυο ηρωικά έπη, Ιλιάδα και Οδύσσεια. Ελένη δεν υπήρξε ούτε όμορφη, ούτε άσχημη. Είναι ένας υπέροχος μύθος του Όμηρου για να δικαιολογήσει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αρχαίων Ελλήνων.

ΥΓ2: Από τους έξι μνηστήρες του ΚΙΝΑΛ οι πέντε δεν θα βρουν Ελένη, θα τους μείνει μόνο “ένα πουκάμισο αδειανό” ως ανάμνηση ενός αγώνα που χάθηκε στα σημεία…

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 954 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.