Περί οικογενειοκρατίας (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πάνω από 60 χρόνια τρεις οικογένειες (πολιτικές) κυβερνούν την Ελλάδα. 1. Η οικογένεια Καραμανλή, 2. Η οικογένεια Μητσοτάκη, 3. Η οικογένεια Παπανδρέου. Πόσο σωστό και δημοκρατικό είναι αυτό;

Μόνο οι γόνοι αυτών των οικογενειών είναι ικανοί να μας κυβερνούν; Αν όντως ήταν τόσο ικανοί (;) θα έπρεπε να είχε απογειωθεί η “Ψαροκώσταινα”. Αυτό δεν συνέβη, απλώς αυτοί οι γόνοι, χωρίς να έχουν κάνει ένσημα εργασίας, απολαμβάνουν ταξίδια (πληρωμένα από εμάς), απολαμβάνουν δόξα (τρομάρα τους…) λουκούλεια τραπεζώματα και απολαβές που δεν μπορούν να φανταστούν οι ταλαίπωροι, αφελείς ψηφοφόροι.

Επειδή αυτοί οι γόνοι εκλέγονται από τον ελληνικό λαό, η ευθύνη ανήκει στους ψηφοφόρους που τους ψηφίζουν. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν υπάρχει στις ευρωπαϊκές χώρες. Εδώ κυβερνούν “Ελέω Θεού”.

Η ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας. Όταν όμως κυβερνούν γόνοι, η Δημοκρατία μετατρέπεται σε οικογενειακή Δημοκρατία. Γι’αυτό πρέπει να ζυγίζουμε καλά τη ψήφο μας.

ΥΓ1: Η λέξη “γόνος” σημαίνει απόγονος οικογένειας με κύρος, αριστοκρατικής οικογένειας, καλής οικογένειας.

ΥΓ2: Την προηγουμενη Τετάρτη ψώνιζα στη λαϊκή αγορά. Από έναν Ρομά (μη χρησιμοποιήσω τη λέξη γύφτος), έπαιρνα πορτοκάλια. Πολλοί υποψήφιοι εκεί έκαναν τις προεκλογικές βόλτες και χειραψίες. Λέω στον φίλο μου: “Τώρα που θα έρθουν να σε χαιρετίσουν ζήτα τους να σου αγοράσουν ένα κιλό πορτοκάλια…”

ΥΓ3: Συμβαίνει το εξής απαράδεκτο (τώρα και παλιότερα). Αυτοί που αντιπολιτεύονται μια κυβέρνηση -την όποια κυβέρνηση-, με ευπρέπεια λόγων και κατάθεση επιχειρημάτων, είναι δημοκράτες, σωστοί πολιτες. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που εκφράζονται με υβριστικό λόγο και απαξιωτικά για πολιτικά πρόσωπα με εμφανές πολιτικό μίσος. Αυτοί είναι αχαρακτήριστοι, δεν είναι δημοκράτες και είναι κακοί πολίτες. Η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα του μέτρου, της συναίνεσης και του ήθους.

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.