Περιοδεία Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου στα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Φλώρινας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Την Παρασκευή 18/06/2021 ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπεύθυνος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Άγγελος Συρίγος, πραγματοποίησε περιοδεία στο Πανεπιστήμιο της Φλώρινας.

Τον κ. Υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΑΑΕ) κ. Περικλής Μήτκας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ) κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο Αντιπρύτανης του Π.Δ.Μ κ. Γιώργος Ιορδανίδης και η Αντιπρύτανης κ. Άννα Σπύρτου.

Ο κ. Υφυπουργός επισκέφτηκε τις τρεις Πανεπιστημιακές σχολές που εδρεύουν στην Φλώρινα (Γεωπονική Σχολή, Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Σχολή Καλών Τεχνών) και ενημερώθηκε από τους προέδρους των τμημάτων για την λειτουργία τους και τα θέματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Υφυπουργός τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η στήριξη του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας και των υπαρχόντων τμημάτων της Φλώρινας καθώς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι ένα από τα τρία Πανεπιστήμια της Ελλάδας (τα άλλα δύο είναι το Δημοκρίτειο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ενισχύσει οικονομικά και θα βοηθήσει, έτσι ώστε να εξελιχθεί σε  ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο με σχολές που θα προσελκύουν τα ενδιαφέροντα και τις επιδιώξεις των φοιτητών.

Ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του Υφυπουργού στην Φλώρινα που ήρθε σε συνέχεια της κατ’ ιδίαν συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την 1 Απριλίου 2021 (σχετικό δελτίο τύπου της συνάντησης εκδόθηκε την 12/04/2021) και τόνισε ότι η παρουσία του καταδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Φλώρινα.

Ο κ. βουλευτής υπογράμμισε ότι στόχος είναι η  στήριξη των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Φλώρινας, η αναβάθμιση τους, η θωράκιση του κύρους των πανεπιστημιακών σπουδών και η ενίσχυση της δυνατότητας του κάθε Πανεπιστημιακού τμήματος, έτσι ώστε να διαμορφώσει το καθένα από αυτά την ιδιαίτερη ακαδημαϊκή του φυσιογνωμία.

Ακολούθησε σύσκεψη με την παρουσία των προέδρων των τριών τμημάτων όπου και συζητήθηκαν τα δεδομένα και οι προοπτικές για το Πανεπιστήμιο.

Τέλος ο κ. Υφυπουργός επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης όπου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννάκη  και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννη Κιοσέ.

Η περιοδεία του κ. υφυπουργού ολοκληρώθηκε με ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, οι βουλευτές της Π.Ε Κοζάνης κ.κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Αμανατίδης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.