Περιχαρακωμένος (Ρηγίνος)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Περιχαρακωμένος, όχι καθηλωμένος, ανάμεσα στις εργατικές και τον Σωτήρα, κυκλωμένος από τις Πέτρες, το Ξινό, την Λεβαία, τον Άγιο, την Βεγόρα. Μου φτάνει που περιφέρομαι στις δυο μεγάλες πλατείες, χώρια τα πιο μικρά γραφικά παρκάκια, οι “Πύλες” απέναντι από τα ταξί, ο Σταθμός.

Πνιγμένοι μέσα στις αμυγδαλιές, αχ όταν ανθίζουν τρελαίνομαι, τα αμπέλια μας σήμα κατατεθέν της περιοχής. Περιχαρακωμένος, όχι καθηλωμένος ούτε χαμένος, ανάμεσα στο στρατόπεδο και τα πευκάκια, τις οδούς 5ης Μεραρχίας, Παπανδρέου, Μ. Αλεξάνδρου και τον περιφερειακό με τον ποδηλατόδρομο.

Μου φτάνει, για να ‘μαι ήσυχος κάποια βράδια μετά τις δέουσες κρασοκατανύξεις με ξινόμαυρο στα στέκια που αγαπήσαμε. Τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος στο Αμύνταιο για να είναι ευχαριστημένος;  Ας μας λείπει η θάλασσα, την αναπληρώνουμε νοερά με τις λίμνες, έπειτα έχουμε κι εμείς την παραλία μας απέναντι από την εθνική τράπεζα, κάτω από τα Λιβανέζικα κέδρα, όπου εδρεύει και η μικρή βουλή των γερόντων-συγκαταλέγομαι και εγώ σ’ αυτήν!

Ο χρόνος επαρκεί για να ασχοληθείς με κουβέντα, διάβασμα, τα χόμπι σου όπως ένας κήπος, και να δημιουργήσεις όπως ο καθένας το εννοεί  π.χ. με την ανατροφή των παιδιών και των εγγονιών σου σε συνθήκες ψυχικής υγείας και ασφάλειας.

Αμύνταιο 16-9-18
Ρηγίνος  

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *