“Πιπεράτα…” (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

1. Η οδός Κωνσταντινουπόλεως έχει τα μαύρα της. Χαλίκια – νερά – λάσπες (όταν βρέχει) είναι σε αυτά τα χάλια πολλά χρόνια και φαίνεται ότι δεν τη σώζει ούτε το ιστορικό της όνομα. Απορώ γιατί οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ (ή Κωνσταντινούπολη) δεν κάνουν συμβολικά κατάληψη δυό ωρών. Δεν προλαβαίνουν να έρθουν τα ΜΑΤ από την Κοζάνη.

2. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ανάγωγοι οδηγοί παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στις γωνίες δρόμων όπου υπάρχουν διαβάσεις. Έτσι είναι αδύνατο να περάσει καροτσάκι και πεζός, άτομο με ειδικές ανάγκες κλπ. Η Τροχαία οφείλει όταν τους εντοπίζει να αφαιρεί τις πινακίδες. Όπου δεν τηρείται ο νόμος, να πίπτει βρεγμένη ράβδος. Ένας φίλος μου με μεταπτυχιακό και δυό γλώσσες έκανε τέτοιο λάθος στη Θεσσαλονίκη. Όταν μετά από δυό ώρες πήγε να πάρει το αυτοκίνητο βρήκε κολημμένο στο παρμπρίζ ένα χαρτόνι που έγραφε: “Είσαι Μ_ _ _ _ _Σ” (το εθνικό μας όνομα).

ΥΓ1: Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που όταν οι άρρενες απευθύνονται αλλήλους βρίζονται. Η λέξη “μαλάκας” είναι προσβολή και βρισιά. Στον Μπαμπινιώτη η λέξη σημαίνει άτομο που αυνανίζεται. Βέβαια είναι φυσικό να συμβαίνει, αλλά όχι και δημόσια…

ΥΓ2: (Πραγματικό): Μια παρέα μαθητών Γυμνασίου μιλούσε και έλεγαν συνέχεια “ρε μαλάκα, ρε μαλάκα…”. Σταμάτησα και κάπως απότομα τους ρώτησα: “Ποιός από εσάς δεν είναι μαλάκας;”. Απάντηση δεν πήρα, ούτε έφαγα ξύλο… Η γυναίκα μου με παρατηρεί λέγοντας “Θα το φας το ξύλο…” (Άμα είσαι 34 χρόνια καθηγητής, πάσχεις από μια ασθένεια που λέγεται “διδακτισμός”…

3. Ένας Έλληνας ταξιδεύει σε ευρωπαϊκή, πολιτισμένη χώρα όπου τηρούνται οι νόμοι. Βαδίζει σε ένα πάρκο με πράσινο και έκπληκτος διαβάζει σε μια πινακίδα που γράφει στα Ελληνικά: “Μη πατάτε το πράσινο”. Τι συμπέρασμα βγάζετε;

4. Το κινητό μου έχει τρία εξάρια γι’αυτό συμπλήρωσα δελτίο σε προποτζίδικο της Φλώρινας και μου έπεσε το 6 ως τζόκερ. Έγινε πολιτικός σεισμός. Φανταστείτε όμως τι θα γινόταν αν το τζόκερ έπεφτε στον Άδωνι που θα συμπλήρωνε δελτίο σε προποτζίδικο των Εξαρχείων. Οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές θα έκαναν “καλοκαιρινό” το μαγαζί! Η ταινία “Τζόκερ” εξαιρετική με πολλά μηνύματα. Πάρτε όμως καλούκακού την ταυτότητα σας.

5. Επί της οδού Αβέρωφ, παραποταμίως, κοντά στην πλατεία Ηρώων υπάρχει μια τρυπάρα… να… Είναι επικίνδυνη και πρέπει να διορθωθεί.

6. Έχω παρατηρήσει οδηγώντας ότι μερικοί οδηγοί δεν χρησιμοποιούν το φλας του αυτοκινήτου τους. Η σωστή χρήση των φλας είναι επιβεβλημένη για να αποφεύγονται ατυχήματα. Έχεις μπροστά σου ένα αυτοκίνητο, το οποίο στρίβει δεξιά ή αριστερά χωρίς να βγάλει φλας. Πρέπει να σε βοηθήσει ο μάντης Τειρεσίας για να αποφύγεις τη σύγκρουση. Αν δεν χρειαζόταν τα φλας δεν θα τα σχεδίαζε ο κατασκευαστής.

7. Το φανάρι είναι κόκκινο και πέντε αυτοκίνητα περιμένουν το πράσινο. Δεν προλαβαίνει να ανάψει το πράσινο και κάποιος από τους πέντε κορνάρει βλακωδώς. Σε πολιτισμένες χώρες όταν κάποιος κορνάρει χωρίς λόγο αποκαλούν τον οδηγό ΒΛΑΚΑ.

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.