Πολιτική παράταξη “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”: Μήπως η Επανάσταση του 1821 έγινε σε άλλο λαό;

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Όταν διαβάζουμε για την Επανάσταση του 1821 μαθαίνουμε για τη γενική συνείδηση των αγωνιστών: Όλοι τους ξεσηκώθηκαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος» εναντίον του Τούρκου δυνάστη. Μάλιστα το πρόσφατο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μας πληροφορεί, ότι από το 1820 είχε σχεδιαστεί να ξεκινήσει η Επανάσταση την 25η Μαρτίου, την Εορτή του Ευαγγελισμού, έτσι ώστε να συνδέεται και το ξεκίνημά της με την πίστη μας και μάλιστα με τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο οποίος έφερε το μόνο ΝΕΟ στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ!

 Μέ την ακράδαντη πίστη του στον Θεάνθρωπο Χριστό και στην Υπέρμαχο Στρατηγό, την Παναγία Θεοτόκο, ο λαός μας είχε την βαθύτατη πεποίθηση, ότι ο αγώνας του θα έφερνε την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και την αναγέννηση της Πατρίδος, θα έφερνε την ανάσταση του Ρωμαίικου. Το Ρωμαίικο με την έννοια της υπερεθνικής Αυτοκρατορίας δεν έγινε πραγματικότητα –οι μεγάλες Δυνάμεις της  Εποχής με τις κατάλληλες επεμβάσεις τους κατάφεραν να το πνίξουν εν τη γενέσει του– αλλά η ιδέα του Ρωμαίικου ως ενότητα Κλήρου και Λαού, ως ενότητα Ιερωσύνης και Βασιλείας-Πολιτείας κάτω από την μία Κεφαλή, τον Χριστό, πήγε να γίνει πραγματικότητα στα χρόνια της διακυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια. Η Εκκλησία ως Σώμα του Χριστού περιείχε και προσδιόριζε όλη τη ζωή της νέας πατρίδας. Δυστυχώς, μετά τη δολοφονία του Κυβερνήτη, επί Βαυαροκρατίας, χάθηκε αυτή η πραγματικότητα και μέσα στο πλαίσιο της δυτικής αντίληψης περί πολιτειοκρατίας η Εκκλησία μετατράπηκε σε περιεχόμενο, εξάρτημα του Κράτους, το οποίο θα μπορούσαν πλέον να το διαχειριστούν σύμφωνα με το δοκούν οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Αυτή η νοοτροπία της κοσμικής εξουσίας, παρ’ ότι οι εκπρόσωποί της δηλώνουν –με  κάποιες εξαιρέσεις– πιστοί  χριστιανοί, διασώζεται ως τις ημέρες μας. Ενώ το Σύνταγμα της πατρίδας μας κατοχυρώνει τον Συνοδικό Τόμο του 1850, στον οποίο εξασφαλίζεται το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας μέσω της Συνόδου των Αρχιερέων «ακωλύτως από πάσης κοσμικής επεμβάσεως», η αποθράσυνση των κυβερνώντων στην πατρίδα μας και η ωμή επέμβασή τους στα εσωτερικά ζητήματα της Εκκλησίας έχει περάσει κάθε προηγούμενο. Για πρώτη φορά, μετά τις διώξεις του Χριστιανισμού επί ειδωλολατρών Ρωμαίων Αυτοκρατόρων, όπως του Διοκλητιανού, η κοσμική εξουσία στο πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού απαγόρευσε με απειλή φυλάκισης κάθε τέλεση θρησκευτικών πράξεων (εκτός από κηδείες) στους Ιερούς Ναούς της πατρίδας μας!

Ναι! Στις μέρες μας ζούμε αυτές τις τόσο εφιαλτικές στιγμές φασισμού από μια εκλεγμένη «δημοκρατική» κυβέρνηση. Οι μόνες ανάγκες που  αναγνωρίζονται πλέον στον Έλληνα πολίτη είναι αυτές που αφορούν στο σώμα του και το σκύλο του. Και ποια είναι η πρόφαση αυτής της τόσο στυγνής επιδρομής εναντίον των δικαιωμάτων των πολιτών με τον εγκλεισμό τους στα σπίτια τους και κυρίως της καταπάτησης και περιφρόνησης της Πνευματικής ηγεσίας του τόπου μας, του Ιερού Κλήρου; Ένας φονικός ιός, ο οποίος ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει επιφέρει γύρω στους 20 θανάτους –στη μεγάλη πλειοψηφία ατόμων επιβαρυμένων με σοβαρά προβλήματα υγείας–, ενώ  στο ίδιο χρονικό διάστημα οι θάνατοι από την εποχιακή γρίπη είναι πολλαπλάσιοι. Στην προφανώς πολιτικά κατασκευασμένη κρίση με πρόφαση τον κορωναϊό, όπως φανερώνουν οι αριθμοί, η κυβέρνησή μας, η οποία υπακούει πιστά στα κελεύσματα των Βρυξελών, αντιμετωπίζει τους πολίτες ως σκέτα σώματα, σαν να μη διαθέτουν ψυχή. Ο κύριος άνθρωπος, ο ψυχικός μας κόσμος, αυτός που κινεί το σώμα και διαμορφώνει την προσωπικότητά μας, για την πολιτική μας ηγεσία είναι ανύπαρκτος. Όλες οι δυνατότητες εξόδου από τα σπίτια μας αναφέρονται αποκλειστικά στην υλική μας υπόσταση και τις ανάγκες της: ανάγκη για έξοδο με το κατοικίδιο, ανάγκη για αγορές τροφίμων, ανάγκη για γιατρούς, φάρμακα, άθληση. Στα Σούπερ Μάρκετ, στους “ναούς” της τροφοδοσίας των σωμάτων μας, επιτρέπεται η συγκέντρωση ενός αριθμού πολιτών ανάλογα με το εμβαδόν του χώρου και με προϋπόθεση την τήρηση των μέτρων, που έχουν οριστεί από την πολιτεία για την προστασία από τον ιό. Στους Ιερούς Ναούς της τροφοδοσίας των ψυχών μας δεν προβλέπεται ούτε πλέον ατομική επίσκεψη, ούτε πολύ περισσότερο συγκέντρωση πολιτών, έστω με τα ίδια μέτρα προστασίας που ισχύουν για τα Σούπερ Μάρκετ, προς τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, ώστε να τρέφονται οι πιστοί με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.

Που πήγε η μαχητικότητα των Ελλήνων, οι οποίοι, εμπνευσμένοι από την πραγματικότητα της ζωής που εξασφαλίζει η Εκκλησία, «υπέρ πίστεως και πατρίδος» θυσίασαν τη ζωή τους; Υπέρ ποιας πατρίδας σήμερα; Υπέρ της πατρίδας που με την ευθύνη των κομματικών ηγεσιών των τελευταίων δεκαετιών έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους οποίους υποκλίνονται και υπακούν πειθήνια οι πολιτικοί μας όλων των αποχρώσεων; Ποια σχέση έχουν αυτοί οι πολιτικοί με τους προγόνους μας που όρισαν τον εαυτό τους με βάση την πίστη στον Χριστό (Α΄ Εθνοσυνέλευση του 1822: «Όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικράτειας της Ελλάδος πιστεύουν εις Χριστόν είναι Έλληνες»!);

Έλληνες συμπολίτες μας, ο κορωναϊός Covid–19, όπως όλες οι ιώσεις, παρουσιάζει μια εκθετική αύξηση και γι’ αυτό όντως χρειάζονται μέτρα προστασίας ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας, αλλά τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι απόλυτα δυσανάλογα. Η προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και έχει εκφοβίσει σχεδόν όλο τον πληθυσμό της χώρας, ώστε να αντιμετωπίζει το διπλανό του ως απειλή μετάδοσης ενός θανάσιμου ιού, τα μέτρα που έχει λάβει και βυθίζουν τη χώρα σε μια επί πλέον οικονομική καταστροφή και πολλούς ανθρώπους στην απελπισία, το μέτρο του εγκλεισμού στα σπίτια μας με απρόβλεπτες συνέπειες για την ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων, ιδίως όμως το μέτρο της ωμής επέμβασης στην πίστη μας με την απαγόρευση της κοινής λατρείας που ταυτίζεται με μια άνευ προηγουμένου περιφρόνηση της  πνευματικής ηγεσίας μας, των Επισκόπων και γενικά του Ιερού Κλήρου, σε τι άλλο αποσκοπούν από να μας κάνουν ένα τεστ πειθαρχίας; Η Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ καλεί τον κάθε πολίτη και ιδίως τους σεβαστούς Ιεράρχες της Εκκλησίας και τον Ιερό Κλήρο να σηκώσουν το ανάστημά τους σ’ αυτήν την επιχειρούμενη αλλοίωση του λαού μας με την υποταγή του στους αφέντες των πολιτικών μας στις Βρυξέλες και στην παγκόσμια οικονομική ελίτ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Από το Γραφείο Τύπου


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 952 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.