Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ο Κορωναϊός έχει πλήξει τη λογική σκέψη πολλών συμπολιτών μας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία το τελευταίο χρονικό διάστημα, δημιουργείται έντονα η εντύπωση ότι με την απειλή που προέρχεται από τον κορωναϊό Covid–2019, έχει προκύψει μια σύγκρουση ανάμεσα στην επιστήμη και την πίστη.

Αυτό φαίνεται και από το διάγγελμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ελληνικό λαό για τον κορωναϊό. Παρ’ ότι ο ίδιος, όπως τονίζει, αισθάνθηκε το τελευταίο διάστημα έντονα την ανάγκη να επικαλεστεί την πίστη του για να αντλήσει δύναμη, ως Πρωθυπουργός οφείλει να ακούσει τους ειδικούς επιστήμονες.

Αυτό σημαίνει για τα θρησκευτικά καθήκοντα, ότι «πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις».

Πιο ωμά κάποιοι άλλοι υποστήριξαν επί πλέον, ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα οι πιστοί κινδυνεύουν να κολλήσουν τον ιό μέσω της Θείας Κοινωνίας, επειδή αυτή ως γνωστόν προσφέρεται με τη κοινή χρήση της Αγίας Λαβίδας από ένα Άγιο Ποτήριο για όλους τους πιστούς.

Έτσι από υπευθυνότητα και αγάπη προς τους συμπολίτες τους οφείλουν να απέχουν από τη Θεία Κοινωνία, για να μη γίνουν αίτιοι της μετάδοσης του ιού, ή καλύτερα ακόμα, οφείλει η πολιτεία να απαγορεύσει τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας για όσο διάστημα υπάρχει ο κίνδυνος της επιδημίας.

Για ποια επιστημονικά δεδομένα, όμως, γίνεται λόγος εδώ; Για την αδιαμφισβήτητη διαπίστωση των ειδικών επιστημόνων, ότι και με τα σάλιο μεταδίδεται ο ιός. Από το δεδομένο αυτό συμπεραίνεται εντελώς αυθαίρετα, χωρίς να υπάρχει ούτε μια επιστημονική μελέτη η οποία θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει, ότι λόγω της χρήσης της μίας λαβίδας και του ενός ποτηρίου η Θεία Κοινωνία γίνεται εστία διάδοσης του ιού.

Οι άνθρωποι αυτοί, που χωρίς επιστημονικά ερείσματα προβαίνουν σε τέτοιους ισχυρισμούς, δέχονται ταυτόχρονα ότι μία από τις βασικές μεθόδους της επιστήμης είναι η παρατήρηση.

Δεν θεωρούν όμως άξια λόγου την παρατήρηση δύο χιλιάδων ετών, ότι με τη Θεία Κοινωνία ποτέ δεν έχει μεταδοθεί αρρώστια ούτε ακόμη και σε περίοδο
επιδημίας. Τι επιστήμονες και τι ανιστόρητοι άνθρωποι είναι αυτοί που με τέτοιο τρόπο ασκούν την επιστήμη τους;

Για να πάρουν μια γεύση της ιστορικής πραγματικότητας, ας αναλογιστούν, ότι οι ιερείς μετά τη Θεία Κοινωνία όλων των πιστών στο τέλος της Θείας Λειτουργίας κάνουν την κατάλυση, δηλαδή μεταλαμβάνουν ό,τι έχει απομείνει μέσα στο Άγιο Ποτήριο.

Αυτό συμβαίνει και στα Νοσοκομεία και στις Μονάδες λοιμωδών νόσων και σε περιπτώσεις επιδημιών. Αυτό το «πείραμα», το οποίο οι θιασώτες της επιστήμης κανονικά θα έπρεπε να εκτιμήσουν, επαναλαμβάνεται στην Ορθοδοξία εδώ και 2000 χρόνια σε εκατομμύρια ιερείς σε κάθε Θεία Λειτουργία, πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Και, δόξα τω Θεώ, οι ιερείς μας κατά κανόνα φθάνουν σε σεβάσμια ηλικία. Ας προσεγγίσουν έστω ελάχιστα το φαινόμενο του π. Χρύσανθου Κατσουλογιαννάκη, ο οποίος από το 1947 παρέμενε με τους λεπρούς στο νησί των καταραμένων, τη Σπιναλόγκα, μέχρι το 1957 που έφθασε το φάρμακο για τους λεπρούς στο νησί και αναχώρησαν. Επί 10 χρόνια σε κάθε Θεία Λειτουργία το ίδιο «πείραμα» γινόταν, και πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα. Ποτέ δεν αρρώστησε!

Ας αναρωτηθούν: Άραγ’ η Εκκλησία μας θα έδειχνε ποτέ τέτοια αδιαφορία και περιφρόνηση προς την υγεία και τη ζωή των κληρικών της, ώστε να τους παραδίδει και να τους θυσιάζει στα μικρόβια και στους ιούς όλων των ειδών;

Μην αποδώσουμε στην Εκκλησία μας μια τέτοια παραφροσύνη. Αλλά και ιστορικά ο μοναδικός πολιτισμός της άνω των 1100 ετών ρωμαίικης Αυτοκρατορίας μας θα ήταν νοητός ποτέ με μια τέτοια ανερμάτιστη αυτοπαράδοση στην αρρώστια και στο θάνατο;

Η ιστορία, λοιπόν, του κλήρου και του λαού της πατρίδας μας είναι η ιστορική και άρα επιστημονική απόδειξη, ότι με τον «Ουράνιο άρτο» και το «Ποτήριο της ζωής», όπως ονομάζεται η Θεία Κοινωνία στη Λειτουργία των Προαγιασμένων Θείων Δώρων, δεν μεταδίδεται φθορά και θάνατος, όπως ισχυρίζονται αυτοί οι ανιστόρητοι άνθρωποι που λένε ότι προάγουν και
υπερασπίζονται την επιστήμη.

Και όπως είναι αδιάψευστος ο λόγος του Χριστού στα άχραντα μυστήρια, στο Σώμα και το Αίμα Του, που μεταδίδονται «εις άφεσιν αμαρτιών και ζωήν την αιώνιον», έτσι είναι και αδιάψευστος ο λόγος Του όταν λέει: «οὗ γάρ εἰσι δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν – όπου δύο η τρεις είναι συγκεντρωμένοι στο όνομά μου, εκεί είμαι και εγώ εν μέσω αυτών». Και προφανώς όπου είναι ο Χριστός δεν χωρούν οι
κορωναϊοί.

Γι’ αυτό η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» καλεί όλους τους Έλληνες να μη παρασύρονται και τρομοκρατούνται από «επιστήμονες» και θιασώτες που χωρίς παρατήρηση και πείραμα προβαίνουν σε ανεδαφικούς ισχυρισμούς, περιφρονώντας και παραβλέποντας ταυτόχρονα αυτό που αδιάψευστα παρατηρείται στην ιστορία 2000 ετών.

Από το Γραφείο Τύπου


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.