Πολιτικοί των καναλιών (του Γιάννη Χριστάκη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Πολύ συχνά βλέπουμε την Πέτη Πέρκα στα μεγάλα κανάλια, στις γνωστές βαρετές πολιτικές κόντρες. Τελευταία θεώρησε υποχρέωσή της με επιστολή στον τοπικό τύπο να ενημερώσει τους πολίτες της Φλώρινας για το κοινοβουλευτικό έργο της Ν.Δ., στο μικρό αυτό διάστημα που κυβερνάει τη χώρα μας.

Η βουλευτής είναι ισοπεδωτική. Διαφωνεί σε όλα και θεωρεί την έως τώρα πολιτική λάθος και καταστροφική. Ακολουθεί όμως πιστά και κατά γράμμα την αντιπολιτευτική τακτική που έκανε η Ν.Δ. Την τακτική του ΟΧΙ σε όλα. Λάσπη σε όλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ πρόβαλλε με υπερηφάνεια ό,τι θετικό έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Έκανε και αυστηρή αυτοκριτική για τα λάθη του και για όσα δεν μπόρεσε να πράξει. Κατέκρινε σκληρά και στοχευμένα κάθε τι που έπρεπε να κατακρίνει στη σημερινή κυβέρνηση και παράλληλα έδωσε το δικό του στίγμα με τις ουσιαστικές του προτάσεις.

Αυτό επιβάλλεται να πράττουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι πειστικοί ούτως ώστε οι πολίτες να αισθανθούν τη διαφορετικότητα. Να λένε την αλήθεια και όχι ό, τι τους κατέβει.

Η κ. Πέρκα γνωρίζει πως τα καθημερινά προβλήματα που ταπεινώνουν τους πολίτες δεν προέκυψαν με τα τελευταία νομοθετήματα της σημερινής κυβέρνησης. Τα καθημερινά προβλήματα είναι παλιά και πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Αυτά να καυτηριάζονται και να προτείνονται λύσεις και να μην αναλώνονται σε θέματα χωρίς ουσία.

Κανένας δεν νοιάζεται σήμερα για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, πρόβλημα που εδώ και 40 χρόνια δεν θέλησαν οι κυβερνήσεις να λυθεί. Σαράντα χρόνια με το άσυλο, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.

Ούτε για το αν η Πάτρα θα έχει μια σχολή λιγότερη. Ούτε για το αν ανέλαβαν πολιτικές θέσεις άτομα χωρίς πτυχία. Και η Ν.Δ μας είχε πρήξει με τον Καρανίκα. Την Ελλάδα πτυχιούχοι των ΑΕΙ την χρεοκόπησαν και όχι ο Καρανίκας και ο κάθε Καρανίκας, που σήμερα είναι σύμβουλος στα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία.

Όσο δε για τη φιέστα που προγραμματίζει η Ν.Δ. για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να το θυμάται η κ. Πέρκα, πως οι ΣΥΡΙζαίοι που σήμερα τη χλευάζουν θα είναι οι πρώτοι που θα στριμωχθούν τότε, στις πρώτες θέσεις των επισήμων (κρατήστε αυτήν την πρόβλεψη).

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλο λάθος να σηκώνεται υπερβολικά αντιπολιτευτική σκόνη και λάσπη για θέματα φθηνής πολιτικής αξίας. Είναι πρόκληση η ατομική σας προβολή από τα σκουπιδοκάναλα. Κοινή είναι η διαπίστωση πως η κ. Πέρκα και πολλά άλλα στελέχη «παραγλυκάθηκαν» με την εξουσία. Ταυτίστηκαν πλήρως με το προηγούμενο διεφθαρμένο σύστημα.

Ξημερωβραδιάζονται με έπαρση στα τηλεπαράθυρα και συναγωνίζονται τον Άδωνι και τον κάθε Άδωνι για λίγη αναγνωρισιμότητα. Έγιναν και αυτοί πολιτικοί των καναλιών με τα παντοδύναμα αφεντικά και τους εθνικούς εργολάβους.

Πάνω από όλα ο εαυτούλης τους και η φιλική τους παρέα, μακριά από τα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα, θεωρούν τον εαυτό τους αναντικατάστατο και ειδικό σε όλα! Τα ξέρουν όλα!

Έτσι λοιπόν χάθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ το πλεονέκτημα της πολιτικής καθαρότητας. Χάθηκε η έννοια των αξιών καιτων οραμάτων για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους. Το «όλοι τελικά είναι ίδιοι» δεν μπόρεσαν να το αποφύγουν.

Τέτοιες συμπεριφορές απογοητεύουν τους υποστηρικτές της ΜΕΓΑΛΗΣ δημοκρατικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση έκανε ένα μικρό οικονομικό θαύμα, κόντρα στους νταβατζήδες της οικονομίας.

Γιάννης Χριστάκης

Γιάννης Χριστάκης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.