Πομπός & Δέκτης η Ψυχή (Γράφει η Ερασμία Ιωαννίδου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η ψυχή μας πότε γίνεται πομπός και πότε πότε δέκτης σκέψεων, πράξεων, λόγων και αναγκών. Αξίζει να ανεχόμαστε τα όσα περνάμε; Ανθρώπους συμβατούς συναισθηματικά ψάχνουμε, να συνυπάρχουμε ανταλλάσσοντας πτυχές του είναι μας. Βιώνουμε ποικίλες καταστάσεις, χτυπάμε τοίχους προσμένοντας να γίνουν πόρτες και τελικά, άδικα σπαταλάμε το χρόνο μας.

Δίνουμε αγάπη, καταθέτουμε τον εαυτό μας και στο τέλος μας προδίδουν και μας εγκαταλείπουν γυμνούς. Όσο και αν ισχυρίζονται ότι μας αγαπούν, αυτό δεν φαίνεται πουθενά, δε βρίσκονται δίπλα μας όταν τους χρειαζόμαστε, δε φοβούνται μήπως μας χάσουν.

Αφήνουμε απροστάτευτη τη ψυχή μας, δαπανώντας ενέργεια και χρόνο για να στηρίξουμε μια ανθρώπινη σχέση και αυτό που εισπράττουμε στο τέλος είναι αδιαφορία και απαξίωση, μολύνοντας με πόνο το μέσα μας. Δεν είμαστε όλοι για όλους και ούτε όλοι είναι για μας. Η ζωή μας για να αλλάξει, θα πρέπει να αλλάξουν όλα όσα μας περιβάλλουν.

Δεδομένοι δεν είμαστε όταν νιώθουμε πως χάνουμε τον εαυτό μας και  βυθιζόμαστε στο πάτο, φεύγουμε. Συμπεριφορές τέτοιες μας διδάσκουν να μην είμαστε διαθέσιμοι για όσους δεν ξέρουν να αγαπούν και δεν εκτιμούν αυτό που είμαστε και τα όσα τους δώσαμε.

Άλλωστε για κάποιους μπορεί να είμαστε το “κατακάθι” στο πρωινό καφέ τους ή το “σκουπίδι” από το σνακ τους, για κάποιους άλλους όμως ίσως να είμαστε  ο “θησαυρός” και ο κόσμος τους όλος. Έτσι αργά ή γρήγορα έρχεται η ώρα συνάντησης, όπου το δικό μας “αντίο” θα φιληθεί με το δικό τους “περίμενε”…

Ερασμία Ιωαννίδου

Ιωαννίδου Έρασμια, Οικονομικός σύμβουλος-κειμενογράφος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.