Που βρίσκεται η αλήθεια; (του π.Γεώργιου Θεοδωρίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Αν κάναμε σε όλους τους ανθρώπους, όλων των εποχων, την ερώτηση «τί υπάρχει;», θα παίρναμε τρεις απαντήσεις (αν νομίζετε ότι είναι περισσότερες το συζηταμε… Οι επιπλέον απαντήσεις θα είναι υποσύνολα των παρακάτω τριων).

Απαντήσεις

  1. Υπάρχει μόνο η ύλη (Υλισμός).
  2. Υπάρχει εκτός από την ύλη και μία απρόσωπη θεότητα (το Μπράχμαν του Ινδουισμού) κάτι σαν «ψυχή» του σύμπαντος, που αποτελουν μία πραγματικότητα («εν το παν»).
  3. Ο (Ακτιστος, Προσωπικός, Τριαδικός) Θεός δημιούργησε τους Αγγέλους, την ύλη και τον άνθρωπο.

Από τις τρεις ανωτέρω θέσεις οι δύο πρωτες απορρίπτονται: Είναι δυνατόν η ύλη να υπάρχει από μόνη της (1); Είναι δυνατόν η ύλη (η φύση) να είναι Θεός (2);

Η τρίτη πρόταση ικανοποιει και το λογικό του ανθρώπου. Ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο εκ του μηδενός, «εκ του μη όντος». Ειπε και εγενήθησαν (δημιουργήθηκαν).

Τώρα, πώς ξέρουμε ότι η αλήθεια βρίσκεται μόνο μέσα στην Εκκλησία μας;

Οι θρησκείες δεν είναι πολλές. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τις ειδωλολατρικές (αυτές, δηλαδή, που ταυτίζουν τον Θεό με τον Κόσμο, με την φύση) και στις Μονοθεϊστικές.

Στις ειδωλολατρικές θρησκείες ανήκουν οι άνθρωποι που έδωσαν την δεύτερη απάντηση. Σήμερα τέτοιες θρησκείες είναι ο Ινδουισμός, Βουδισμός, Σίντο, Ταοϊσμός, Δωδεκάθεο, Ανιμισμός, Πανθεϊσμός, Νέα Εποχή, Μασωνισμός, κλπ.

Οι Μονοθεϊστικές είναι ο Χριστιανισμός, το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός. Από αυτές ο Ιουδαϊσμός τελείωσε την αποστολή του αφου ηλθε ο Μεσσίας (ο Χριστός) αλλά δεν τον δέχτηκαν και ετοιμάζουν (οι Σιωνιστές Εβραίοι) την έλευση του Αντιχρίστου, που θα είναι ο Μεσσίας τους. Το Ισλάμ έχει για αρχηγό έναν άνθρωπο που παρίστανε τον προφήτη… Αυτός πηρε διάφορα στοιχεια από τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό και έκανε μια βολική θρησκεία για ανθρώπους εμπαθεις.

Μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η αληθινή Θρησκεία (για την ακρίβεια δεν είναι θρησκεία αλλά η φανέρωση του Θεού στον κόσμο), διότι την ίδρυσε ο Θεάνθρωπος Χριστός. Είναι «το σωμα του Χριστου το παρατεινόμενον εις τους αιωνας», και το Άγιο Πνευμα καθοδηγει τους Αγίους μας.

Ο παπισμός, ο προτεσταντισμός και οι λοιπές αιρέσεις είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα που διαστρέβλωσαν το Ευαγγέλιο.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε:

α) Ο Θεός δημιούργησε τον Κόσμο,
β) Με το προπατορικό αμάρτημα ηρθε ο θάνατος και το κακό στη ζωή μας,
γ) Ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να μας ξαναβάλει στον Παράδεισο (αιώνια ζωή κοντά στον Θεό) και
δ). Η Εκκλησία μας είναι Νοσοκομειο και Σχολειο, και ζωντας τη Μυστηριακή ζωή της προγευόμεθα τον Παράδεισο.

Τι πρέπει να κάνουμε:

α) Προσευχή,
β) Θεία Ευχαριστία,
γ) Εξομολόγηση,
δ) Νηστεία…

Ὅσον ἀφορᾶ τὰ πολιτικὰ, δὲν χρειάζεται νὰ ἀσχολούμαστε διότι Η ΤΡΑΠΕΖΑ «κόβει» τὸ χρῆμα καὶ τὸ μοιράζει ὅπου θέλει. Ἡ Τράπεζα ἔχει τὴν δυνατότητα αὐτή, διότι ἔχει στὰ χέρια της ὄλα τὰ ἀγροτοκτηνοτροφικὰ προϊόντα, τὰ ὁποῖα εἶναι καὶ τὸ ἀντίκρυσμα τοῦ χρήματος ποὺ κυκλοφορεῖ σὲ κάθε σημεῖο τοῦ πλανήτη.

Τὴν οἰκονομικὴ κρίση τὴν ἀντιμετωπίζουμε μὲ νηστεία-προσευχή-Μυστηριακὴ ζωή.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ:

Στα θεολογικά:

Άλλο σωτηρία πριν τον θάνατο (αγιότης) και άλλο σωτηρία μετά τον θάνατο (Παράδεισος). όσοι πανε στον Παράδεισο δεν σημαίνει πως έφτασαν στην τελείωση από αυτήν εδω την ζωή. Αυτό το συμπέρασμα μας βοηθα στο να μην είμαστε φανατικοί ή στο να μην “τρέμουμε” για την σωτηρία μας. Οι περισσότεροι θα πανε στον Παράδεισο, μόνο οι αμετανόητοι θα πανε στην Κόλαση (γύρω στο 10% λέει ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης).

Όταν έχουμε απέναντί μας οικουμενιστές ή αιρετικούς ή αλλόθρησκους δεν πρέπει να τους πολεμαμε με ανθρώπινα μέσα αλλά να προσευχόμαστε ώστε ο Θεός να τους φωτίσει και να γίνουν Ορθόδοξοι. άλλωστε ειναι επικίνδυνο να λες τα λόγια των Αγίων της Εκκλησίας μας, χωρίς να εισαι και ο ίδιος άγιος. το παράδειγμά μας αρκει…

Επίσης, στον Παράδεισο θα τρωνε από τα φύλλα του δέντρου της ζωης και οι μή Ορθόδοξοι (Αποκ. 22,2). Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παρατήσουμε τον αγωνα μας για αγιότητα. Μόνο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία ο άνθρωπος μπορει να γίνει άγιος και αυτό ειναι το πλεονέκτημά μας αλλά και γι’αυτό θα δώσουμε λόγο στον Θεό με πιό αυστηρά κριτήρια. Για να γίνουμε άγιοι πρέπει να προσευχόμαστε, να νηστεύουμε και να μετέχουμε της Μυστηριακης ζωης της Εκκλησίας μας.

Στα οικονομικά:

Δεν υπάρχουν δανειστές και δανειζόμενοι. Η Τράπεζα κόβει το χρημα και το μοιράζει στα κράτη, στα κόμματα και στους ιδιωτες. Οι πολιτικοί ειναι όργανα των Τραπεζιτων (και καλά κάνουν…). Η παγκοσμιοποίηση δεν ειναι από μόνη της κάτι κακό. Καταργουνται οι εθνικοί πόλεμοι και η επιστήμη βοηθα στο να ζουν οι άνθρωποι πιό άνετα.

Το αντίκρυσμα του χρήματος ειναι τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Αφου οι Τραπεζίτες έχουν στα χέρια τους το φαγητό, μπορουν και κόβουν όσο χρημα θέλουν και το μοιράζουν όπου και όπως θέλουν. Έτσι ερμηνεύονται και όλα τα κοινωνικοπολιτικοοικονομικοηθικά θέματα. Η Τράπεζα μας βλέπει σαν ένα κοπάδι ζώων και προνοει για την εκτροφή μας. Τα περι ελευθερίας και πνευματικης ζωης δεν την απασχολουν. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί καλούμαστε να ζήσουμε με νηστεία, προσευχή και Μυστηριακή ζωή και “έχει ο Θεός”.

π. Γεώργιος Ι. Θεοδωρίδης (εκ Λεβαίας, πρώην Λακκιάς, ορμώμενος…)


Υ.Γ. 1: Ευχαριστω την “ΗΧΩ” για την φιλοξενία.

Υ.Γ. 2: Γράφω “μονοξειακά”, δηλαδή όταν μία λέξη παίρνει περισπωμένη (ή βαρεια) την αφήνω χωρίς τόνο. Αυτό για να θυμόμαστε τους κανόνες του πολυτονικου. επίσης, σε ορισμένα άρθρα που θα ακολουθήσουν, πρωτα ο Θεός, χρησιμοποιω και λίγη καθαρευουσιάνικη γραμματική…

Εδω οι σελίδες μου στο ίντερνετ:

https://www.youtube.com/user/KERMENI

http://apologhtika.blogspot.gr

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.