Προσεγγίζοντας τα κόκκινα δάνεια χωρίς φόβο και πάθος (γράφει ο Δημήτριος Νεδέλκου – Δροσοπηγιώτης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα
Ραγιάδες έχεις μάνα γη σκυφτούς για τα χαράτσια.
Παλαμάς

Σήμερα -ύστερα από 112 χρόνια- ο εθνικός μας ποιητής είναι επίκαιρος όσο ποτέ. Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται, ταπεινώνεται, πεινάει, στενάζει κάτω από τους αβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια. Κι απανωτά χιλιάδες δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία τους.

Αυτό κι αν δεν είναι πλήγμα. Και επιπλέον άκουσον, άκουσον χαρακτηρίζονται ως κακοπληρωτές, μπαταχτσήδες και τόσα άλλα.

Γιατί όμως τα δάνεια αυτά έχουν καταστεί κόκκινα;

Ας επιχειρήσουμε μια προσέγγιση χωρίς φόβο και πάθος αναφέροντας δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Α. Ζεύγος δημοσίων υπαλλήλων επί συγκυβερνήσεως Σαμαρά –Βενιζέλου αποφασίζουν να πάρουν ένα στεγαστικό δάνειο. Δεν προλαβαίνουν να χαρούν. Με απόφαση του Υπουργού δημοσίας Διοίκησης, του Μητσοτάκη, νυν Πρωθυπουργού, απολύονται και οι δύο.

Β. Δημόσια υπάλληλος με μισθό 1600 ευρώ το μήνα, αποφασίζει να πάρει στεγαστικό δάνειο διότι είναι σε θέση να εξυπηρετεί το δάνειο της. Η ίδια κυβέρνηση έρχεται και περικόπτει το μισθό της κατά 600 ευρώ.

Αναφέρομαι ενδεικτικά στα δύο αυτά παραδείγματα κι ερωτώ. Φταίνε οι δανειολήπτες που τα δάνειά τους έχουν καταστεί κόκκινα; Φυσικά και όχι. Και το οξύμωρο της υπόθεσης, οι δανειολήπτες αυτοί χαρακτηρίζονται και μπαταχτσήδες. Ποιος είναι όμως ο μπαταχτσής; Ανατρέχω στο Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας Αθηνών και διαβάζω: μπαταχτσής ή μπατακτσής είναι ο κακοπληρωτής, ο απατεώνας, ο αναξιόχρεος.

Η Ν. Δ και το ΠΑΣΟΚ χρωστάνε πάνω από 500.000.000 ευρώ και οι δυο και δεν πληρώνουν δεκάρα. Είναι μπαταχτσήδες; Είναι κόκκινα τα δάνειά τους; Οι τράπεζες γιατί δεν τα κάνουν απαιτητά;

Ποιος θα τα πληρώσει; Φυσικά ο ελληνικός λαός όπως πάντα. Επί βασιλεία Όθωνος, απ΄ ένα δάνειο που είχε συνάψει το Δημόσιο με τους δανειστές τα μισά τα πήρε η Βασιλεία και τα πλήρωσε ο Λαός. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Θα ξυπνήσεις κάποτε ελληνικέ λαέ; Τα μαύρα κοράκια πέφτουν πάνω σου και σου απομυζούν το αίμα. Δούλευε και πλήρωνε μια ζωή. Για σένα τίποτα δεν παραγράφεται. Παραγράφονται μόνο των πολιτικών, αυτών που ΕΣΥ ψηφίζεις. Πρόσφατο παράδειγμα, με νόμο που κατατέθηκε όσοι πολιτικοί και Δήμαρχοι είχαν κάνει υπέρβαση εξόδων κατά την προεκλογική περίοδο απαλλάσσονται!!!

Θα συνειδητοποιήσουμε κάποτε ότι πρέπει να ορθωθούμε και να απαιτήσουμε τα δίκαιά μας ή θα είμαστε οι δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα προσμένοντας σε κάποιο θάμα;

ΥΓ 1. Άκουσα σε κάποιο κανάλι μια δικηγόρο των Αθηνών, η οποία είπε το εξής: τα μαύρα κοράκια, δανειστές και τράπεζες, έχουν το δικαίωμα να πάρουν ό,τι έχεις στην κατοχή σου (σπίτι, χωράφι ή ό,τι άλλο) για να συμπληρώσεις το ποσό του δανείου, αν η πρώτη κατοικία που θα σου πάρουν δεν επαρκεί. Όλα στους δανειστές και με τον Νόμο. Ύστερα φοβόμαστε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες!!

ΥΓ 2. Οι λαλίστατοι δεσποτάδες επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ σήμερα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Για την κοινωνική αδικία του λαού που τόλμησε να πάρει κάποιο δάνειο για πρώτη κατοικία και σήμερα χάνουν τα πάντα δε θα πάρουν θέση;;;

ΥΓ 3. Είναι τυχαίο που οι πλειστηριασμοί αρχίζουν την 1η Μαϊου, μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ή όχι;;;

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.