Προστάτευσε τη προσωπική σου ζωή (της Μαρίας Σκαμπαρδώνη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να προβάλλω κάθε μου στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί πρέπει να δείχνω τον καφέ μου, την κάθε μου μικρή στιγμή μέσα στην καθημερινότητα.

Κατανοώ πως κάποια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή μπορεί να αισθάνομαι την ανάγκη να τη μοιραστώ και με άλλους, όλοι μας το κάνουμε. Και αυτό είναι και σεβαστό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έναν βαθμό βοήθησαν τη συχνότερη επαφή με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους.

Όμως, οφείλει να υπάρξει ένα στοιχειώδες μέτρο στην καταχώρηση των προσωπικών μας στοιχείων, ειδικά σε χώρους όπως το Διαδίκτυο. Εξίσου λανθασμένο και μη σεβόμενο την προσωπική κρίση του άλλου ανθρώπου, είναι η έκθεση φωτογραφιών με μικρά παιδιά και μάλιστα από τους ίδιους τους γονείς τους.

Οι σημαντικότεροι τρόποι με τους οποίους πρέπει να προφυλάσσουμε τη ζωή μας και την προσωπικότητά μας, από τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την άμετρη χρήση του Διαδικτύου, είναι οι εξής:

  • Δε βάζω στις πληροφορίες των προφίλ μου, καθαρά προσωπικά μου στοιχεία: τηλέφωνο, διεύθυνση, αριθμό ή ταχυδρομικούς κώδικες.
  • Δεν αναρτώ τις διακοπές μου, διότι αυτό εκτός από like προσελκύει εξίσου και επίδοξους ληστές ή οτιδήποτε άλλο, να έχουν γνώση το πόσο βρίσκομαι ή όχι στο σπίτι μου.
  • Δεν αναρτώ φωτογραφίες μικρών παιδιών και άλλων προσώπων χωρίς εκείνα να μου έχουν δώσει την έγκρισή τους.
  • Δεν ανεβάζω καθαρά προσωπικές μου φωτογραφίες, ούτε δέχομαι να τις μοιραστώ με ανθρώπους που δε γνωρίζω καλά.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν χαρά, ψυχαγωγία, ευκαιρίες για κοινωνική συναναστροφή. Αλλά κρύβουν και άλλες παγίδες, τις οποίες και οφείλουμε να γνωρίζουμε. Δυστυχώς, ό,τι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός..

Μαρία Σκαμπαρδώνη

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *