Προτεινόμενα μέτρα από το Επιμελητήριο Φλώρινας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το Επιμελητήριο Φλώρινας στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και συγχαίρει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ιατρικό σύλλογο, νοσηλευτικό προσωπικό κ.λ.π. για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν, στην δύσκολη αυτή συγκυρία που βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα και η χώρα μας συνεπεία του κορονοϊού.

Η επιχειρηματικότητα για άλλη μία φορά δηλώνει παρούσα και θα βοηθήσει όπου της ζητηθεί. Συγχαίρουμε την κυβέρνηση για την έγκαιρη λήψη μέτρων προστασίας του πληθυσμού της χώρας μας. Εκτός των άλλων όμως θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων της  Π.Ε Φλώρινας, οι οποίες μετράνε τις πληγές τους από την προηγούμενη δεκαετία λόγω των επιπτώσεων των μνημονίων χάνοντας το 38% των μελών μας. Η δε ανεργία με πανελλαδική πρωτιά ξεπερνάει τα 32%.

Με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με το κλείσιμο επιχειρήσεων,  αλλά και επιχειρήσεων οι οποίες παραμένουν μεν ανοιχτές  χωρίς όμως τζίρο,  θα αποτελέσει ταφόπλακα για αυτές η μη αποτελεσματική και γενναία στήριξή τους. Με  έκδηλη την ανησυχία και την ανασφάλεια να αιωρείται αυτή την δύσκολη ώρα, για τις επιχειρήσεις μας, προτείνουμε την στήριξη –ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε Φλώρινας με γενναία μέτρα. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση  θα ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου, όπως άλλωστε το έπραξε με την έγκαιρη λήψη μέτρων για την προστασία του πληθυσμού.

Προτεινόμενα Μέτρα

Πάγωμα εξώσεων τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου.

– Αναστολή πλειστηριασμών έως ότου εκτιμηθούν οι συνέπειες της κρίσης, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.

Να ανασταλεί η υποχρεωτική καταβολή ΦΠΑ, φόρων και πληρωμών σε ασφαλιστικά ταμεία, για το διάστημα που  η χώρα μας θα είναι σε καθεστώς πανδημίας (κατά ελάχιστο για ένα τρίμηνο).

– Να μην χάνονται οι ρυθμίσεις σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

– Αποζημίωση των απωλειών και ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και αυτών που ήταν ανοιχτές το διάστημα της πανδημίας (με μηδενικό η ελάχιστο τζίρο).

– Κοινωνικό τιμολόγια στις επιχειρήσεις και στα ευάλωτα νοικοκυριά.

– Ενεργοποίηση των τραπεζών, υποστηρίζοντας με δάνεια κίνησης με ευνοϊκούς όρους, τις επιχειρήσεις μας και τους αυτοαπασχολούμενους.

Απελευθέρωση των κατασχεμένων και δεσμευμένων λογαριασμών για να επανεκκινηθεί η επιχειρηματικότητα.

– Να δοθούν ευέλικτα χαμηλότοκα δάνεια στους αγρότες οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα.

– Παύση πλειστηριασμών και δυνατότητα νέων διακανονισμών με ευνοϊκότερους όρους. Αναστολή στις διακοπές ηλεκτροδότησης και των αγροτικών τιμολογίων και των οικιακών.

– Να μη χάνονται ρυθμίσεις σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, δεδομένου ότι οι εισπράξεις μας δεν ξεπερνούν τις τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑΛΛΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΟΚΕΡΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΟΥΤΣΟΥΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.